Portteriporoa ja paistettua ohraa

  • 800 g poronpaistia
  • 1 porkkana
  • 2 sipulia
  • 1 pieni pala lanttua
  • 1 pieni pala selleriä
  • 2 dl lihalientä
  • 1 pullo portteria
  • 1 dl kermaa
  • maizenaa suurustukseen
  • laakerinlehti
  • musta -ja maustepippureita
  • suolaa
  • (mallasviskiä)
  • 3 dl kokonaisia ohrasuurimoita
  • 1 rkl voita

Leikkaa poronpaisti pieniksi kuutioiksi. Kuori ja leikkaa myös toinen sipuli ja juurekset pieniksi kuutioiksi. Ruskista ensin porolihat padassa ja lisää sitten juurekset ja anna ruskistua vielä hetki.Lisää tilkka mallasviskiä ja anna haihtua tai liekitä. Lisää sitten lihaliemi ja portteri. Lisää myös mausteet ja anna kiehua hiljakseen noin tunnin verran, eli kunnes liha on pehmennyt. Lisää sitten kerma ja suurusta. Anna hautua vielä hetki ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Keitä ohra kypsäksi suolalla maustetussa väljässä vedessä. Siiviöi ja huuhtele hyvin. Anna valua kuivaksi. Kuori ja hienonna toinen sipuli. Kuumenna pannu ja ruskista sipulisilppu voissa kunnolla. Lisää sitten ohra ja anna ruskistua. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa portteriporon lisäkkeenä.

Juomaksi suosittelen joko tummaa olutta tai viininystävälle tuhtia australialaista: Wyndham Estate BIN 555 Shiraz. Alkon numero 446827. Hinta 13,57 euroa.

- Toim. Sami Hiltunen

Lue myös:

    Uusimmat