Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Portteriporoa ja paistettua ohraa

Julkaistu 14.11.2003 14:15(Päivitetty 28.02.2005 14:26)
  • 800 g poronpaistia
  • 1 porkkana
  • 2 sipulia
  • 1 pieni pala lanttua
  • 1 pieni pala selleriä
  • 2 dl lihalientä
  • 1 pullo portteria
  • 1 dl kermaa
  • maizenaa suurustukseen
  • laakerinlehti
  • musta -ja maustepippureita
  • suolaa
  • (mallasviskiä)
  • 3 dl kokonaisia ohrasuurimoita
  • 1 rkl voita

Leikkaa poronpaisti pieniksi kuutioiksi. Kuori ja leikkaa myös toinen sipuli ja juurekset pieniksi kuutioiksi. Ruskista ensin porolihat padassa ja lisää sitten juurekset ja anna ruskistua vielä hetki.Lisää tilkka mallasviskiä ja anna haihtua tai liekitä. Lisää sitten lihaliemi ja portteri. Lisää myös mausteet ja anna kiehua hiljakseen noin tunnin verran, eli kunnes liha on pehmennyt. Lisää sitten kerma ja suurusta. Anna hautua vielä hetki ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Keitä ohra kypsäksi suolalla maustetussa väljässä vedessä. Siiviöi ja huuhtele hyvin. Anna valua kuivaksi. Kuori ja hienonna toinen sipuli. Kuumenna pannu ja ruskista sipulisilppu voissa kunnolla. Lisää sitten ohra ja anna ruskistua. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa portteriporon lisäkkeenä.

Juomaksi suosittelen joko tummaa olutta tai viininystävälle tuhtia australialaista: Wyndham Estate BIN 555 Shiraz. Alkon numero 446827. Hinta 13,57 euroa.

- Toim. Sami Hiltunen

Lisää aiheesta:

Nyt on erikoista: Uusi televisiokanava seuraa Kaijan, Paulan ja Sepon liikkeitä jouluun astiHelppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvitaOxfordin vuoden sana kuvaa raivostuttavaa ilmiötä, johon sinäkin olet luultavasti somessa törmännytKokki näyttää, miten teet klassikkokastikkeen helposti itse – "Ihmisiä vähän pelottaa"Milloin keski-ikä nykyään alkaa? Kansalla selkeä mielipideHarva tietää tätä seikkaa hengitystieinfektioiden ehkäisystä: "Sinkki on mielessä, mutta…"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 17:20
    Porot

    Nyt on erikoista: Uusi televisiokanava seuraa Kaijan, Paulan ja Sepon liikkeitä jouluun asti

  • 17:01
    Leivonta

    Helppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvita

  • 14:34
    Ilmiöt

    Oxfordin vuoden sana kuvaa raivostuttavaa ilmiötä, johon sinäkin olet luultavasti somessa törmännyt

  • 09:35
    Ruoka

    Kokki näyttää, miten teet klassikkokastikkeen helposti itse – "Ihmisiä vähän pelottaa"

  • 07:16
    Ikääntyminen

    Milloin keski-ikä nykyään alkaa? Kansalla selkeä mielipide