Porsche esitteli historiansa atleettisimman katumaasturin – Cayenne Coupe ei tosin ole hyvästä yrityksestä huolimatta coupe

6:58
Tässä on Porschen kaikkien aikojen menevin katumaasturi Cayenne Coupe.

Saksalainen urheiluautovalmistaja Porsche esitteli eilen illalla Suomen aikaa Cayenne-katumaasturinsa coupe-mallin. Varsinainen coupe tämäkään takaovilla varustettu auto ei ole, vaan nykymuodin mukaisesti sillä viitataan vain hieman menevämmin muotoiltuun kattolinjaan. 

Porsche Cayenne saa mallistoonsa Coupe- ja Turbo Coupe -lisänimiä kantavat uutukaiset, jotka pitävät sisällään kaikki kolmannen sukupolven Cayennen tekniset yksityiskohdat hieman dynaamisemmin paketoituna.

– Se on progressiivisempi, atleettisempi ja emotionaalisempi, Porschen toimitusjohtaja Oliver Blume hehkuttaa valmistajan tiedotteessa.

Blumen mukaan Cayenne Coupe on luokkansa urheilullisimmin muotoiltu auto.

Karvalakkimallia jyrkemmin laskeva kattolinja antaa autolle kieltämättä hieman vauhdikkaamman ulkonäön, mutta samalle alustalle rakentuva Lamborghini Urus painii kyllä vielä täysin omassa luokassaan mitä tulee sporttisiin katumaastureihin. Toki paljon kovemmalla hintalapullakin.

Cayenne Coupen tuulilasia ja A-pilaria on perusmalliin verrattuna madallettu. Myös takaovet on muotoiltu uusiksi, ja auto on vajaat pari senttiä leveämpi. Aktiivinen takaspoileri nousee ylös yli 90 km/h:n nopeuksissa. Perän rekisterikilvelle on puolestaan löytynyt uusi paikka puskurista, mikä antaa vaikutelman hieman lähempänä maata istuvasta ajoneuvosta.

Coupen perusmallia vauhdittaa 250 kilowatin 3,0-litrainen V6-bensaturbo, jonka turvin nollasta sataan ehditään kuudessa sekunnissa. Coupe Turbon nokalta löytyy 404-kilowattinen ja 4,0-litrainen V8, joka lyhentää nollasta sataan -aikaa kahdella sekunnilla.

Lähde: Porsche

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja