Uponnut rahtilaiva vei mukanaan 2 000 uutta autoa: Porsche joutuu käynnistämään yhden mallin tuotannon uudelleen

1:24
Porsche esitteli uuden 911:n.

Porsche käynnistää jo-lakkautetun mallin tuotannon uudestaan, sillä neljä asiakkaille matkalla ollutta yksilöä upposi niitä kuljettaneen rahtilaivan mukana viime viikolla.

Muun muassa Porscheja ja Audeja kuljettanut Grande America -rahtilaiva upposi viikko sitten Ranskan edustalla. Brasiliaan matkalla olleeseen laivaan oli lastattu 2 000 autoa, joiden joukossa oli muun muassa Porsche 911 GT2 RS -malleja, joiden tuotanto loppui helmikuussa.

Audi on vahvistanut, että kyydissä oli sen uusia A3-, A5-, Q7-, RS4- ja RS5 -malleja. Näitä autoja oli laivassa joitain satoja, mutta tarkkaa määrää ei ole vahvistettu.

Brasilialaislähteiden mukaan rahtilaivan kyydissä olisi ollut vähintään neljä GT2 RS:ää sekä 718 Caymaneja, Boxstereita sekä Cayenneja. Porscheja tuhoutui yhteensä 37 kappaletta.

– Joudumme suruksemme ilmoittamaan, että ajoneuvoanne kuljettanut Grimaldi-varustamon rahtilaiva upposi tulipalon jälkeen 12. maaliskuuta. Tästä syystä emme voi toimittaa autoanne. Kuten saatatte tietää, Porsche päätti 911 GT2 RS:n valmistuksen helmikuussa, ja normaaleissa olosuhteissa emme pystyisi valmistamaan teille toista autoa, Porschen Brasilian-toimintojen johtajan Andreas Marquardtin allekirjoittamassa kirjeessä kerrotaan.

– Tapauksen luonteesta johtuen, ja teidän lojaaliutenne ja arvonne asiakkaanamme huomioiden, Porsche on päättänyt jatkaa GT2 RS:n tuotantoa, ja toimittaa teille uuden auton kesäkuussa.

Aluksen 27-henkinen miehistö ehdittiin evakuoimaan ennen uppoamista, mutta onnettomuuden ympäristövaikutukset huolestuttavat erityisesti Ranskan rannikolla asuvia. Grande American kyydissä oli nimittäin autojen lisäksi 2 200 tonnia polttoainetta, sata tonnia syövyttävää vetykloridia ja 70 tonnia rikkihappoa.

Grande America makaa Biskajanlahden pohjassa noin 4,6 kilometrin syvyydessä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja