Uponnut rahtilaiva vei mukanaan 2 000 uutta autoa: Porsche joutuu käynnistämään yhden mallin tuotannon uudelleen

Porsche esitteli uuden 911:n 1:24
Porsche esitteli uuden 911:n.

Porsche käynnistää jo-lakkautetun mallin tuotannon uudestaan, sillä neljä asiakkaille matkalla ollutta yksilöä upposi niitä kuljettaneen rahtilaivan mukana viime viikolla.

Muun muassa Porscheja ja Audeja kuljettanut Grande America -rahtilaiva upposi viikko sitten Ranskan edustalla. Brasiliaan matkalla olleeseen laivaan oli lastattu 2 000 autoa, joiden joukossa oli muun muassa Porsche 911 GT2 RS -malleja, joiden tuotanto loppui helmikuussa.

Audi on vahvistanut, että kyydissä oli sen uusia A3-, A5-, Q7-, RS4- ja RS5 -malleja. Näitä autoja oli laivassa joitain satoja, mutta tarkkaa määrää ei ole vahvistettu.

Brasilialaislähteiden mukaan rahtilaivan kyydissä olisi ollut vähintään neljä GT2 RS:ää sekä 718 Caymaneja, Boxstereita sekä Cayenneja. Porscheja tuhoutui yhteensä 37 kappaletta.

– Joudumme suruksemme ilmoittamaan, että ajoneuvoanne kuljettanut Grimaldi-varustamon rahtilaiva upposi tulipalon jälkeen 12. maaliskuuta. Tästä syystä emme voi toimittaa autoanne. Kuten saatatte tietää, Porsche päätti 911 GT2 RS:n valmistuksen helmikuussa, ja normaaleissa olosuhteissa emme pystyisi valmistamaan teille toista autoa, Porschen Brasilian-toimintojen johtajan Andreas Marquardtin allekirjoittamassa kirjeessä kerrotaan.

– Tapauksen luonteesta johtuen, ja teidän lojaaliutenne ja arvonne asiakkaanamme huomioiden, Porsche on päättänyt jatkaa GT2 RS:n tuotantoa, ja toimittaa teille uuden auton kesäkuussa.

Aluksen 27-henkinen miehistö ehdittiin evakuoimaan ennen uppoamista, mutta onnettomuuden ympäristövaikutukset huolestuttavat erityisesti Ranskan rannikolla asuvia. Grande American kyydissä oli nimittäin autojen lisäksi 2 200 tonnia polttoainetta, sata tonnia syövyttävää vetykloridia ja 70 tonnia rikkihappoa.

Grande America makaa Biskajanlahden pohjassa noin 4,6 kilometrin syvyydessä.

Lue myös:

    Uusimmat