Mainos

Poroshenko: Älkää unohtako mitä Ukrainassa todella tapahtuu

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko vetoaa kansainväliseen yhteisöön, jotta se muistaisi, mitä Ukrainassa todella tapahtuu. Münchenin turvallisuuskonferenssissa puhunut Poroshenko painotti voimakkaasti, että Ukrainassa ei ole sisällissota, vaan kyse on Venäjän toimista.  

– Ainoa syy konfliktiin on se, että Venäjän joukot ovat Ukrainassa, Poroshenko sanoi.  

Vuosi sitten samassa paikassa Poroshenko esitteli venäläissotilaiden passeja todisteena Venäjän läsnäolosta Itä-Ukrainassa. Nyt tällaisia todisteita ei hänen mukaansa enää tarvita, vaan tukena tiedolle on muun muassa satelliittikuvaa.  

Hän arvosteli voimakkaasti puheita, joiden mukaan pakotteista pitäisi luopua, koska ne eivät tehoa. Hän muistutti, että Minskin sopimuksessa vuosi sitten sovittiin ehdoista, joiden pitää täyttyä ennen kuin pakotteista luovutaan.  

Ehtona oli muun muassa, että Ukraina hallitsee Venäjän vastaista rajaansa. Ehto ei ole Poroshenkon mukaan täyttynyt, vaan Venäjä rikkoo rajaa koko ajan, Poroshenko sanoi.  

Minsk II:n allekirjoittamisesta tuli perjantaina kuluneeksi tasan vuosi. Yhtään sopimuksen määräyksistä ei kuitenkaan ole pantu täysin täytäntöön, ja sotatoimet Itä-Ukrainassa ovat jatkuneet.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.