Porkkana-inkiväärikeitto (4 annosta)
- 500 g porkkanoita
- 1 pehmeä maltoinen peruna
- 2 sipulia
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
- 6-7 dl kasvislientä
- 1 pkt tuorejuustoa
- 1-2 rkl voita tai öljyä
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
Pese ja kuori porkkanat sekä peruna ja paloittele ne. Hienonna sipulit ja raasta inkivääri.
Kuullota porkkanoita, perunaa, sipuleita ja inkivääriä kattilassa ja lisää kasvisliemi. Anna hautua noin 20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää tuorejuusto. Kiehauta, sekoita ja tarkista maku.
Marjaohukaiset (4 annosta)
- 2 munaa
- 5 dl maitoa
- 3 dl jauhoja
- 1 rkl sokeria
- 1,5 dl survottuja marjoja
Sekoita kaikki raaka-aineet kulhossa ja anna taikinan turvota noin puoli tuntia. Paista kauniita kullanruskeita ohukaisia ja tarjoa rahkan kera.
Marjarahka (4 annosta)
- 2 dl rahkaa
- 1 dl kermaa
- 1 dl hunajaa
- 1,5 dl survottuja marjoja
- 2 rkl sokeria
Sekoita kerma sekä hunaja ja vatkaa vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa marjat, rahka sekä sokeri ja yhdistä sekoittaen kermanvaahdon joukkoon. Tarjoile lämpimien ohukaisten kanssa.
Resepti: Alex Nurmi/ Ruokala