Porista saapunut puhelu sai Karri Kiven sanattomaksi, tuore valmennuspesti tarjoaa uudenlaisen haasteen – "Meni totaalisesti pasmat sekaisin"

2:39
MTV Uutiset Live: Karri Kivi kommentoi tuoreeltaan Ässät-pestiään MTV Urheilulle.

Porin Ässien päävalmentajaksi loppukauden kattavalla sopimuksella siirtyvä Karri Kivi yllättyi täysin eteensä auenneesta mahdollisuudesta.

SM-liigassa pelaava Ässät ilmoitti tiistaina valmentajavaihdoksesta, kun se antoi potkut päävalmentaja Ari-Pekka Selinille ja palkkasi loppukaudeksi Karri Kiven päävalmentajakseen.

Ässät sensaatiomaisesti Suomen mestaruuteen kaudella 2012-13 johdattanut Kivi on ollut sivussa valmentajatehtävistä syksystä 2019 lähtien, kun hän sai potkut Ilveksestä.

C Moren asiantuntijana viime vuodet toiminut Kivi yllättyi totaalisesti, kun hän sai puhelun Porista.

– Koko minun lätkäurani yksi isoimmista, ellei jopa isoin yllätys. Meni kyllä totaalisesti pasmat sekaisin. Kun eilen puhelin soi, pyysin pientä happea ja sanat loppuivat kesken. Vaikka jollekin ulkopuoliselle se on voinutkin olla hyvinkin todennäköistä, mutta minulle se oli totaaliyllätys, Kivi summaa tuntemuksiaan Ässien tarjoamasta valmennuspestistä.

Ässien kausi on sujunut mollivoittoisesti. Joukkue on 23 pelatun ottelun jälkeen koko sarjan viimeisenä. Kivi solmi Ässien kanssa kauden loppuun asti kestävän sopimuksen, mikä luo osaltaan erilaiset asetelmat valmennusprojektille.

– Kun tulee muutoksenhaku, valmentajan ainoa keino on vain päässä miettiä se ensimmäinen harjoitus, ja millä yksinkertaisilla keinoilla saadaan lyhyessä ajassa olennaisimmat asiat läpi. Vähän samanlaista kuin maajoukkuevalmentaminen. Täytyy vetää tosi paljon tiiviimmin, Kivi summaa tulevaa haastettaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja