Pommikoiria ja aseistautuneita vartijoita – Ruotsin MM-kisamajoituksen hurjat turvatoimet

Zlatan puhui suunsa puhtaaksi MM-valinnoista – medialle kovaa kritiikkiä 1:17

Jalkapallon MM-kisoissa Venäjällä Ruotsin joukkueen hotellia vartioi aseistautuneet armeijaunivormuiset vartijat ja pommikoirat nuuhkivat huoneita räjähteiden varalta.

Videolla Zlatan Ibrahimovic avautuu Ruotsin MM-valinnoista.

Ruotsin jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Janne Andersson avasi joukkueen majoituskuvioita Expressenin haastattelussa

– Löysimme erinomaisen hotellin, jonka Englannin maajoukkue oli varannut ensimmäisenä. Heillä vaihtui päävalmentaja ja samalla hotelli. Olimme ensimmäisellä varasijalla ja saimme haluamamme majoituksen. 

Expressen kertoo, että ennen Ruotsin joukkueen saapumista hotellille pommikoirat käyvät läpi koko hotellin räjähteiden varalta. Tämä kuuluu rutiiniin. Myöskään mediaa ei päästetty sisään videokameran kanssa, eikä henkilökunta suostunut vastaamaan minkäänlaisiin kysymyksiin turvallisuudesta. 

Ruotsin joukkueenjohtajan Lasse Richtin mukaan turvatoimet ovat ankarat.

– Turvallisuus on ainoa asia, mistä en ole huolissani. Mahdollisesti poliisit tulevat kiertelemään hotellissa, jokaikinen asia tarkistetaan, kaiken tulee olla kohdallaan ennen joukkueen saapumista, kertoo Richt.

– Kaksi ylintä kerrosta on lukittu, ilman akkreditointia ei kukaan pääse sinne, Richt jatkaa. 

Ruotsin maajoukkueessa on selvää, kuka on vastuussa. Päävalmentaja Janne Anderssonilla on nimittäin käytössä itsellään sviitti, kun pelaajat nukkuvat tavallisissa yhden hengen huoneissa. Richtin mukaan huoneita ei päässyt valitsemaan, vaan ne jaettiin. Tässä kuitenkin huomioitiin pelaajan maaottelujen määrä, jos huoneissa oli eroavaisuuksia, eniten pelanneet hyötyivät niistä. 

Ruotsi aloittaa turnauksensa Venäjällä 18. päivä kesäkuuta ottelulla Etelä-Koreaa vastaan. Lohkon muut joukkueet ovat Meksiko ja Saksa.

Lue myös:

    Uusimmat