Polta rasvaa ja kasvata lihasta – kokeile superjuomia!

Mitä kannattaakaan juoda rankan treenin jälkeen, tai mikä juoma ehkäisee tehokkaimmin lihaskramppeja?

Fitness- ja terveysasiantuntijat listasivat treenaajien superjuomat:

Lihaksien kasvattamiseen: Maito

Maito sisältää lihasten rakentumisen kannalta tärkeitä proteiineja heraa ja kaseiineja. Tutkimuksissa on todettu maidon olevan tehokkaampi lihasrakentajajuoma kuin kalliit palautusjuomat.

Painon pudottamiseen: Vihreä tee tai greippimehu

Vihreän teen avulla voi kontrolloida helpommin painoasi. Tutkimusten mukaan vihreä tee parantaa aineenvaihdunnan toimintaa. Myös greippimehusta on todettu olevan hyötyä painonpudottajalle.

Liikunnan jälkeiseen palautumiseen ja rasvanpolttoon: Vesi tai kaakao

Liikunnan jälkeen tärkeintä on juoda tietenkin vettä, sillä nesteet ovat poistuneet kehostasi hien muodossa treenin aikana. Myös kaakao on hyvä palautumisjuoma, sillä siinä on palautumisen kannalta erinomainen proteiini-hiilihydraattisuhde. Tämä mahdollistaa myös liikunnan jälkeisen rasvanpolton.

Juoksijoille: Vesi, kirsikkamehu tai kookosvesi

Vesi on tärkeä osa kaikenlaista liikuntaa, mutta voit myös tehostaa juoksuasi ennakkoon juomalla esimerkiksi kirsikkamehua viikon ajan ennen suoritusta. Kirsikkamehu vähentää tutkimusten mukaan suorituksen jälkeisiä lihaskipuja. Monet urheilijat juovat kirsikkamehua myös suorituksen jälkeen, sillä se helpottaa myös palautumista. Kookosveden on puolestaan tutkimuksissa todettu tarjoavan edullisemmin ja kevyemmin samat hyödyt kuin kalliit urheilujuomat tarjoavat.

Lihaskramppeihin: Suolakurkkumehu

Suolakurkkumehu voi lievittää erityisesti jalkojen lihaskramppeja. Tutkijoiden mukaan suolakurkkumehu voi myös vaikuttaa positiivisesti lihasten ja aivojen väliseen kommunikaatioon.

Lähde: Healthland

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat