Pöllöraati: Teemu Keskisarja on eduskunnan meemikuningas, joka ansaitsee kiitokset myös opiskelijoilta – "Parempaa kuin mikään ikinä"

Teemu Keskisarjan puhe päätyi opiskelijoiden hampaisiin ja meemiksi – "Valon pilkahdus kaikkeen synkkyyteen" 2:40
Teemu Keskisarjan puhe päätyi opiskelijoiden hampaisiin ja meemiksi – "Valon pilkahdus kaikkeen synkkyyteen"

Pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallituskaudella ei ole nähty kovin montaa seesteistä viikkoa, saatika päivää. Eduskunnassa tunteet ovat kuumenneet kauden aikana useaan otteeseen ja kielenkäyttö on aika ajoin värikästä.

Viimeisimmän kohun Arkadianmäellä on nostanut perussuomalaisten kansanedustaja Teemu Keskisarja.

Keskisarja sätti torstaina 12. lokakuuta puheenvuorossaan opiskelijoita erityisesti näiden kalliista asusteista ja vaatteista.

Kansanedustaja nosti aiheen esille, sillä opiskelijat ovat suurin äänin kritisoineet hallituksen kaavailemia tukileikkauksia erityisesti asumistukeen.

Puheenvuorossa Keskisarja kertoi tienaavansa 7 000 euroa kuussa ja vertasi opiskelijoiden irtokynsien, tekoripsien ja merkkivaatteiden olevan opiskelijoiden jo nykyiseen budjettiin nähden arvokkaita.

Nuoriso on reagoinut kansanedustajan sanomisiin tekemällä puheenvuorosta muun muassa musiikkikappaleita ja meemejä sosiaaliseen mediaan.

Pöllöraati kokoontui Huomenta Suomen sohville puimaan Keskisarjasta noussutta kohua.

Ylen Politiikkaradion politiikan toimittaja Linda Pelkonen kuvailee Keskisarjaa varsinaiseksi ilmiöksi.

– Meillä on Suomessa oikea meemikuningas. Tämä on parempaa kuin mikään ikinä.

– Budjettikeskustelua on käyty päiväkausia eduskunnassa, mutta tämä 40-sekuntinen pätkä jää elämään. Se kertoo paljon meidän ajastamme, Talouselämän päätoimittaja Jussi Kärki summaa.

Kärki lisää, että sympatiat ovat nyt nuorten puolella.

– Opiskelijat saavat kiittää Teemu Keskisarjaa, että opiskelijat saavat paljon sympatiaa myös heiltä, jotka eivät aiemmin vaikkapa yliopiston valtaamista ymmärtäneet.

MTV Uutisten uutispäätoimittaja Ilkka Ahtiainen kertoo, että hän on varautunut Pöllöraatiin tänään erityisesti Keskisarjaa kopioiden kravatilla. Keskisarja käytti kravattia kohuun nousseessa puheenvuorossaan.

– Tämä toi valonpilkahduksen tähän kaiken vakavan keskelle.

– Keskisarjan tyyli on hyvin omintakeinen ja karnevalistinen, enkä osaa ottaa hänen puhettaan kovin tosissaan. Toki opiskelijat ottivat puheen tosissaan.

Ahtiaisen mielestä myös opiskelijat lähtivät omalta osaltaan Keskisarjan juttuun mukaan tekemällä Keskisarjasta meemejä ja tanssivideoita.

– He lähtivät mukaan karnevaaliin ja syksyn pimeyteen tällaista ehdottomasti kaivataan.

Missasitko Pöllöraadin? Katso keskustelua jutun alussa olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat