Mainos

Poliittinen lakko iskee koulujen ja päiväkotien ruokahuoltoon – onko lapsille pakattava eväät mukaan? Ruokajakelu uskoo hoitavansa työnsä, mutta ei tiedä vielä miten

14:32

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL jatkaa poliittista työtaistelua, jolla vastustetaan hallituksen esittämää irtisanomislakia. Ensi viikon maanantaina 22. lokakuuta alkava lakko vaikuttaa muun muassa päiväkotien ja koulujen ruokahuoltoon. 

Yllä olevalta videolta voit katsoa Huomenta Suomen keskustelun koskien ammattiliittojen ja hallituksen välistä irtisanomiskiistaa. 

– Periaatteessa meillä ruokaa tuotetaan ja sitä voidaan kuljettaa, mutta millä tavalla se 400–500 pisteessä jaetaan, niin se on iso asia ja palapeli, Helsingin Palvelukeskuksen toimitusjohtaja Antti Värtelä

Palvelukeskus on Helsingin kaupungin liikelaitos. Se vastaa suurimmaksi osaksi muun muassa helsinkiläisten kaupungin omistamien päiväkotien, koulujen ja vanhusten palvelutalojen ruokahuollosta. 

JHL on tiedottanut, että lakon aikana kouluissa, päiväkodeissa ja vanhuspalveluissa ei välttämättä ole ruokaa tarjolla. Värtelän mukaan Helsingissä lakon ei pitäisi vaikuttaa vanhuspalveluiden ruokahuoltoon. 

Tilanne vielä epäselvä

Värtelä kertoo MTV Uutisille, että tilannekuva tarkentuu vasta Palvelukeskukselle. 

– Olemme vasta saaneet tiedon siitä, mikä on lakon ajankohta ja laajuus. Vielä itsellänikään ei ole tarkkaa tilannekuvaa, mutta se tarkentuu tässä. Lähtökohtana on se, että pyrimme toimimaan niin pitkälle kuin mahdollista normaalisti.

JHL:n lakko näkyy ruokapalveluiden lisäksi siivousalalla, kiinteistöhuollossa sekä liikunta-, kulttuuri- ja urheilutoimessa. Lakossa on mukana yli 10 000 ammattiliiton jäsentä.

Pitääkö päiväkotilasten ja koululaisten varautua eväillä lakkopäivinä?

– Jos tarvitsee, sitten kyllä tiedotamme siitä. Lähdemme siitä, että kykenisimme hoitamaan tämän, mutta millä, niin se on vielä ratkaisematta, Helsingin Palvelukeskuksen toimitusjohtaja Värtelä vakuuttaa. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja