Mainos

Poliisin nopeusvalvontamaratonista ei tullut sakkorysää – "Helsingissä ylinopeuksien määrä laskusuunnassa"

Ylinopeudet vähenivät tänä vuonna selvästi poliisin nopeusvalvontamaratonissa. Kamera välähti tällä viikolla keskiviikon aamukuuden ja torstain aamukuuden välillä Helsingissä 440 kertaa. Viime vuonna maratonissa jäi ylinopeudesta kiinni 735 autoilijaa.

– Kamera välähti kaikissa paikoissa vähemmän kuin normaalisti vuorokaudessa. Joissain paikoissa välähdyksiä oli normaaliin vuorokauteen verrattuna jopa puolet vähemmän, Liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja ylikomisario Dennis Pasterstein sanoi.

– Helsingissä ylinopeuksien määrä on laskusuunnassa. Maratonin tulokset tukevat näkemystä selkeästi. Tämä on liikenneturvallisuuden näkökulmasta erinomainen suunta. Siihen vaikuttavat varmasti muun muassa rikesakon puuttumiskynnyksen lasku ja rikesakon korotus, Pasterstein jatkoi.

Koko maassa ylinopeudet laskivat viime vuoden yli 5 000 tapauksesta reiluun 4 000:een.

Valvontaa tehtiin tolppakameroilla ja siirrettävillä automaattivalvontayksiköillä. Kaikki käytössä olevat automaattivalvontakamerat olivat päällä ja kaikki 24 valvonta-autoa liikenteessä.

"Käsittely on reilu päivän työ"

Pasterstein kertoo, että liikenneturvallisuuskeskukseen tuli 13 uutta työntekijää elokuun alkupuolella. Liikenneturvallisuuskeskukselle myönnettiin tälle vuodelle 1,7 miljoonaa euroa lisärahoitusta automaattivalvontaan. Lisäksi poliisi sai kymmenen miljoonaa talousrikostutkintaan ja automaattivalvonnan tehostamiseen vuosille 2018–2021. Potin jakaa aikanaan Poliisihallitus.

– Noin neljäntuhannen kuvan läpikäynti on nyt vähän reilu päivän työ. Monena päivänä on voitu käsitellä 3 500 kuvaa päivässä, Pasterstein kertoo.

Keskus käsittelee vuosittain yli 500 000 automaattisen liikennevalvonnan tuottamaa tapausta ja lähettää postitse hoidettavat seuraamukset suoraan ajoneuvon omistajalle tai haltijalle. Muut seuraamukset lähetetään poliisilaitokselle tiedoksi annettavaksi ja esitutkintaa varten. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.