Poliisin ampumasta häirikkösudesta löytyi 18 vanhaa haulia – poliisi huolissaan salametsästyksestä

Poliisi ampui 25. helmikuuta Lapinlahden Korpisella naarassuden, joka oli tehnyt saman kylän alueella toistuvia pihavierailua lyhyen ajan sisällä.

Suden ruho lähetettiin rutiinitoimenpiteenä kuolinsyytutkimuksiin Elintarvikevirasto Eviraan, jossa sudesta ei todettu mitään sairauteen viittaavaa. Yllättäen sen sen ruhosta löydettiin sen sijaan vanhempien haulien aiheuttamia ampuma-vammoja.

Ruhosta löytyi kapseloituneita hauleja yhteensä 18 kappaletta. Eviran lausunnon mukaan ampumisesta on kulunut vähintäänkin muutaman viikon.

Itä-Suomen poliisi tutkii asiaa törkeänä metsästysrikoksena. Kyseinen tapaus on jo kolmas suteen kohdistunut salametsästystapahtuma tai sen yritys kuluneen talven aikana. Aiemmat tapahtumat ovat tapahtuneet Nurmeksessa.

Itä-Suomen poliisi ilmoittaa tiedotteessa olevansa huolissaan alueella tapahtumasta suurpetojen salametsästyksestä.

– Kyse on mitä suurimmassa määrin piilorikollisuudesta, joten ilmitulleet rikokset ovat vain jäävuoren huippu kokonaisrikollisuudesta. On arvioitu, että vain noin 10 prosenttia suurpetojen salametsästysrikoksista tulee valvontaviranomaisten tietoon, poliisi toteaa tiedotteessa.

0:23

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja