Otkes: Pakokaasu aiheutti kuolemat omakotitalossa Kirkkonummen Veikkolassa – näin tapahtumat etenivät

Neljä henkilöä menehtyi omakotitalossa Kirkkonummen Veikkolassa joulukuussa. Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo olevansa loppusuoralla kuolemansyyn selvittämisessä.

Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan pakokaasu aiheutti kuolemat omakotitalossa Kirkkonummen Veikkolassa joulukuussa. Iäkäs pariskunta ja kaksi noin 30-vuotiasta löydettiin kuolleina. Poliisin mukaan kyseessä vaikuttaa olleen tapaturma. Poliisi ja Otkes ovat selvittäneet tapahtumia rekonstruktion avulla. 

Otkes on julkaissut tiedotteen, jossa se kertoo yksityiskohtaisesti tapahtumien kulusta.

– Paikalle tuli maanantaina pariskunnan läheinen, joka löysi pariskunnan makuuhuoneestaan. Pian sen jälkeen löytyi autotallista nuorempi kaksikko. Toinen oli tallissa olleen auton kuljettajan paikalla ja toinen autotallin lattialla, Otkes kuvailee tilannetta asunnolla.

Autotallissa asennettiin kaiuttimia

Otkesin tiedotteessa esitetään, että 30-vuotiaat henkilöt olivat menneet autotalliin sunnuntaina asentamaan auton kaiuttimia ja he olivat pitäneet autoa käynnissä mahdollisesti musiikkilaitteiden sähköntarpeen vuoksi. Pakokaasun sisältämä häkä tainnutti ja  tappoi henkilöt ensin autotallissa ja myöhemmin asuinkerroksessa.

Kun poliisi meni paikalle, autotallissa oli pakokaasun hajua, mutta auto ei ollut enää käynnissä ja sen akku oli tyhjä.

– Kellarissa oleva autotalli on kokonaan betonirakenteinen. Tallista pääsee asuntoon vain ulkokautta. OTKESin ja poliisin tutkijat laittoivat kokeeksi savupatruunoita autotalliin. Niiden avulla voitiin todeta, että merkkisavua pääsi asuinkerrokseen. Ainoat silmin havaittavat mahdollisuudet olivat neljän putken läpiviennit.

– Autotallin ovessa oli ilmanvaihtoaukot. Savupatruunakokeen yhteydessä todettiin, että niistä virtasi ilmaa sisään päin, joten lisääntynyt pakokaasu ilmeisesti virtasi pääasiassa asunnon suuntaan.

Otkesin mukaan asunnossa ei ollut sellaisia tulisijoja, joista olisi voinut tulla vastaavanlaisia pakokaasuja autotallin ja asuntoon.

Rikoskomisario Nina Kangas kertoo poliisilaitoksen julkaisemassa tiedotteessa, että tutkimukset kuolemantapauksien selvittämiseksi ovat loppusuoralla. Lopullisia tutkimustuloksia oikeuslääkäriltä vielä odotetaan. Alustavat tulokset on jo saatu.

− Alustavasti saamamme tiedot tukevat jo aiemmin kertomiamme päätelmiä siitä, että kyseessä on ollut tapaturma. Emme edelleenkään epäile rikosta, vaikka tulemme varmistamaan tämän edelleen käynnissä olevalla taktisella tutkinnalla, Kangas sanoo.

5.1.2023 kello 10.43: Juttua on päivitetty kauttaaltaan tuorein tiedoin.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat