Mainos

Poliisilta suorat sanat ohiajavien törttöilystä kolaripaikalla: "Raatokuvien somettamisesta ei iloa"

Poliisi ei säästele sanojaan, kun kaaharit ja ratin takaa kuvaavat aiheuttivat vaaratilanteita onnettomuuspaikalla.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen tiedotteessa kerrotaan parikymppisen miehen nukahtaneen tänään rattiin ykköstiellä Halikossa ja törmänneen raskaan ajoneuvon perään.

Puoliltapäivin tapahtuneen onnettomuuden seurauksena nuorimies kuljetettiin sairaalaan, mutta poliisin mukaan pahimmalta vältyttiin.

Anna työrauha – hidasta

– Pari sanaa vielä siitä miten siellä paikan päällä meni, ja miten siellä toivoisi menevän, poliisi aloittaa tiedotteensa valistavan osuuden.

Poliisin mukaan noin 200 metriä ennen kolaripaikkaa oli sijoitettu poliisiauto hälytysvilkut kytkettynä. Aitopaikalle pysäytetyssä autossa oli myös nopeusvalvontatutka päällä.

– Onnettomuuspaikalla siellä vilkkujen seassa työskentelee ihmisiä, auttamassa toisia ihmisiä. Palomiehiä, poliiseja, ensihoitajia, hinausautokuskeja. Meitä, jotka yritämme saada maantiellä loukkaantuneet lähimmäisenne nopeasti hoitoon, meitä jotka raivaamme tien taas kaikille ajettavaksi. Meitä, jotka yritämme tehdä maanteistä turvallisempia kaikille silloinkin kun odottamaton tapahtuu. Meitä, jotka vastaamme kysymyksiin vielä onnettomuuden jälkeenkin, kun neuvot loppuvat kyydin vaihtuessa ambulanssiksi. Meitä, jotka työpäivän jälkeen haluamme perheemme pariin.

Poliisin kirjoituksesta ei ole vaikea päätellä, että kaikki eivät kokeneet onnettomuuspaikan kohdalla hidastamista tärkeäksi.

– Kuusikymppiäkin oli vähän liian lujaa, jos satuit tänään ajamaan tilausajobussia tai tukkirekkaa. Ja sataakahtakymppiä ohi kohauttaessasi käsityksemme tietystä saksalaisesta automerkistä taas vain vahvistui. Emme päässeet perään kun oli se onnettomuus siinä käsillä, vaikka mieli kyllä hieman teki, poliisi sanoo.

Älä jää kuvaamaan

Poliisi on näreissään myös autoilijoista, jotka saattavat jopa pysähtyä onnettomuuspaikalle kuvaamaan tapahtunutta. Poliisi pyytääkin kunnioittamaan onnettomuuden uhrien yksityisyyttä.

– Niiden raatokuvien somettamisesta varsinkaan ei ole kenellekään hyötyä tai iloa, vaikka ne Sinulle sattuisivatkin olemaan ainutlaatuinen elämys. 

– Sitä samaa onnettomuuspaikkaa myöskään tarvitse ajaa uudestaan katsomaan, poliisi huomauttaa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja