Poliisilta ja vakuutusyhtiöltä varoituksen sana: Jos tien päällä kolahtaa, tämä ylimääräinen moka voi käydä kalliiksi

Poliisi ja vakuutusyhtiö muistuttavat, miten onnettomuustilanteissa kuuluu toimia. Tärkeimpiä velvollisuuksia ovat muiden auttaminen ja avun hälyttäminen, mutta korvauksiinkin liittyviä asioita on hyvä pitää mielessä.

Vakuutusyhtiö LähiTapiola kertoo tiedotteessaan, että Suomessa sattuu vuosittain noin 100 000 liikennevakuutuksesta korvattavaa liikennevahinkoa.

Moni suomalainen on siinä käsityksessä, että onnettomuuspaikalle on aina kutsuttava poliisi.

– Poliisi pitää kutsua liikenneonnettomuuspaikalle aina, kun onnettomuudessa on joku kuollut tai loukkaantunut tai jos on syntynyt merkittävää aineellista vahinkoa. Mikäli onnettomuudesta on haittaa muulle liikenteellä tai tilanteeseen liittyy epäselvyyksiä, niin on myös hyvä ilmoittaa poliisille. Esimerkiksi jos joku onnettomuuden osapuolista yrittää paeta onnettomuuspaikalta tai on päihtynyt, on syytä ilmoittaa poliisille, komisario Pasi Tuominen Helsingin poliisista kertoo LähiTapiolan tiedotteessa.

Arvion poliisin hälyttämisen tarpeellisuudesta tekee hätäkeskus. Jos liikenne sujuu, vauriot ovat pienet, eikä kolarin syistä tai aiheuttajasta ole erimielisyyttä, ei poliisia välttämättä tarvita.

Vakuutuskorvauksiin tarvitaan tiedot onnettomuuspaikalta

Vakuutuskorvausten sujuvan maksamisen kannalta olennaisia asioita onnettomuuspaikalla toimimiseen ovat onnettomuus- ja henkilötietojen kirjaaminen mahdollisimman tarkasti ylös.

Liikenneonnettomuuden osallisten kannattaa aina vaihtaa yhteystietonsa ja kirjata ylös onnettomuudessa osallisina olleiden ajoneuvojen rekisteritiedot. Epäselvissä tilanteissa on myös hyvä kirjata mahdollisten silminnäkijöiden yhteystiedot ylös.

Onnettomuuspaikalla on myös hyvä ottaa valokuvia vahingoista ja onnettomuuspaikasta.

– Liikennevahingot kannattaa aina hoitaa vakuutusyhtiön kanssa tekemällä vahinkoilmoitus. En suosittele sopimaan onnettomuuksia kolaripaikalla maksettavalla rahallisella korvauksella. Silmämääräisesti pieniltäkin vaikuttavista kolarivahingoista voi aiheutua mittavia korjauskuluja, jotka voivat nousta tuhansiin euroihin, LähiTapiolan ajoneuvovakuutusten korvauspäällikkö Mikko Tulla toteaa tiedotteessa.

Lähde: LähiTapiola

Lue myös:

    Uusimmat