Mainos

Poliisikoira puri miestä – valtiolle kova lasku

Poliisin huolimattomuus aiheutti miehelle vakavan vamman vuoden 2009 kesän lopulla.

Uhriksi joutunut mies oli matkustajana henkilöautossa, jonka kuljettaja pakeni poliisia. Poliisi sai henkilöauton kiinni, jolloin kuljettaja pakeni juosten, mutta matkustajana ollut mies jäi etupenkille istumaan. Matkustajana ollut mies otettiin kiinni, raudoitettiin ja laitettiin maahan.

Hetkeä myöhemmin tapahtumapaikalle saapui toinen poliisiauto, jonka kuljettaja oli laittanut pysähtymisen yhteydessä ajovaihteen päälle pysäköintivaihteen sijaan. Samassa poliisiautossa ollut poliisikoiranohjaaja otti koiran pois kuljetustilasta. Tässä vaiheessa auto liikahti kuitenkin eteenpäin ja poliisikoiranohjaajan jalka jäi auton takapyörän alle. Poliisikoira pääsi irti ja puraisi raudoitettua sekä maassa ollutta miestä oikeaan jalkaan.

Miehen jalkaan tuli muun muassa pysyvä kosmeettinen haitta ja pohkeen lihaksesta puuttuu puolet - kaksi kolmasosaa. Syyttäjä katsoi, että koira pääsi tapaturmaisesti irti, eikä asiassa tapahtunut rikosta poliisin toiminnan osalta.

Mies taisteli kuitenkin Helsingin hovioikeudessa korvauksista. Helsingin poliisi oli päättänyt korvata miehelle kivusta särystä ja muusta haitasta sekä kuluista yhteensä yli 14 000 euroa, mutta mies ei tyytynyt tähän. Hän hävisi kuitenkin suuremmilta osin Helsingin käräjäoikeudessa lisävaadetaistelunsa.

Helsingin hovioikeus katsoi kuitenkin haittojen olleen niin vakavat, että valtion oli korvattava poliisin maksaman summan lisäksi vielä yhteensä yli 9 000 euroa. Näin ollen mies saa kivuista ja haitasta sekä muista kustannuksista valtiolta ja poliisilta yhteensä noin 23 500 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.