Mainos

Poliisikoira Börjeä iskettiin useita kertoja puukolla – "Hyvin vaarallinen tilanne"

Loviisassa perjantain ja lauantain välisenä yönä loukkaantunut poliisikoira Börje haavoittui puukoniskuista. Kyseessä on hyvin harvinainen tapaus, kertoo poliisikoiralaitoksen johtaja, ylikomisario Pekka Kokkonen MTV:lle.

Hengenvaarallinen loukkaantuminen tapahtui Börjen jäljittäessä epäiltyä henkilöä metsässä.

– Poliisikoira lähti suorittamaan jäljestystehtävää, sai jäljen etsittävästä henkilöstä ja siellä pimeässä metsässä löysi kohteen, poliisikoiralaitoksen johtaja ylikomisario Pekka Kokkonen kertoo MTV Uutisille.

Kiinniotettavan tehdessä vastarintaa, Börje oli ottanut tästä kiinni.

– Siinä yhteydessä koiraa puukotettiin useita kertoja hengenvaarallisiin paikkoihin, muun muassa keuhkoihin kaksi osumaa. Eli hyvin vaarallinen tilanne tämä on ollut.

Kiidätettiin leikkaukseen

Kokkosen mukaan koira oli saanut onneksi nopeasti ensihoitoa jo paikan päällä. Loviisasta Börje toimitettiin leikkaushoitoon Helsingin yliopistolliseen eläinsairaalaan Viikkiin.

Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että Börje toipuu.

– Sitä on vielä liian aikaista arvioida, että paraneeko työkuntoiseksi asti. Toivotaan, että jää edes henkiin, Kokkonen toteaa.

Loviisassa loukkaantunut Börje on hieman yli 7-vuotias.

– Poliisikoiran keskimääräinen ikä on noin 10 vuotta, jonka he ovat virassa ja sen jälkeen eläköityvät. Börje on parhaassa iässä oleva koira, jolla olisi vielä paljon vuosia edessä.

– Jos Börje ei kuntoudu takaisin työkuntoon, niin me katsotaan sille hyvä koti, jossa se voi viettää eläkepäiviä.

Vain yksi kuolemantapaus 2000-luvulla

Suomessa on vajaa 300 poliisikoiraa, joista suurin osa on koulutettu vaarallisiin tehtäviin, kuten vaarallisen henkilön jäljestämiseen ja kiinniottamiseen.

– Tällaisia tehtäviä poliisikoirilla on vuosittain keskimäärin 600. Tähän tehtävämäärään nähden poliisikoirille sattuu aika vähän vakavia väkivallantekoja, Kokkonen sanoo.

Poliisikoiralaitoksen tiedossa 2000-luvulla yhteensä kolme vakavaa tapausta, joista yksi on nyt Loviisassa sattunut.

Tapauksista vakavin sattui  vuonna 2002 Porvoossa huoltoaseman pihalla, jossa kiinniotettava henkilö ampui poliisikoiran kuoliaaksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.