Poliisiauton kamera tallensi amfetamiinipäissään paenneen mönkijävarkaan Kotkan keskustassa

Mönkijävaras pakeni poliisia Kotkassa 4:31

Poliisiauton kojelautakamera tallensi kesäkuun alussa tilanteen, jossa mies pyrki päihtyneenä pakenemaan poliisia varastamallaan mönkijällä.

Mies oli ottanut luvattomasti käyttöön haltuunsa saamallaan virta-avaimella toiselle henkilölle kuuluvan nelipyörän, ajellen Kotkassa vieraillen muun muassa mielenterveys- ja päihdepalveluissa. Miehellä ei ollut ajo-oikeutta kulkuneuvon kuljettamiseen, ja hänellä oli ajon aikana verenkierrossaan amfetamiinia.

Pakeni poliisia vauhdilla

Poliisin havaittua mönkijäkuljettajan oli partio antanut tälle punaisella pysäytysvalolla merkin. Mies kuitenkin jätti sen huomiotta, lähtien pakenemaan.

Mies pakeni poliisia liiallista nopeutta, laiminlyöden varovaisuuden risteyksissä, kurvaillen vastaantulevien kaistalla ja sivuuttaen liikenteenjakajan väärältä puolelta. Videolla näkyy, kuina alueella liikkuu samalla muita tienkäyttäjiä, ja esimerkiksi koiranulkoiluttaja väistää hurjastelijaa.

Osalla pakoreitillä käytetyistä teistä ei olisi saanut myöskään ajaa moottorikäyttöisellä ajoneuvolla.

Pakomatka oli noin kolmisen kilometriä.

Viime vuosien törkein mönkijärikos lienee tapaus, jossa mönkijäkuski kiilasi moottoripyöräpoliisin sillankaiteeseen.

Moottoripyöräpoliisin kiilanneelle miehelle 9,5 vuotta vankeutta 1:18

"Huomattavaa piittaamattomuutta"

Mies ei saapunut asian pääkäsittelyyn Kymenlaakson käräjäoikeuteen, mutta oli jo tunnustanut teon esitutkinnassa.

– Syytekohdassa 6 todisteena esitetyllä DVD-tallenteella taas on tullut näytetyksi, että vastaajan ylinopeus yhdessä selkeiden ja tarkoituksellisten ajovirheiden kanssa on osoittanut vastaajan huomattavaa piittaamattomuutta, oikeus arvioi.

Mies katsottiin syylliseksi huumausaineen käyttörikokseen, moottorikulkuneuvon käyttövarkauteen, rattijuopumukseen, kulkuneuvon oikeudetta kuljettamiseen, liikennerikkomukseen sekä törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Hänet tuomittiin teoistaan 90 päiväsakon rangaistukseen, joka tarkoitti miehen tuloilla 540 euron rangaistusta. Mies määrättiin lisäksi vuoden ja kahden kuukauden mittaiseen ajokieltoon tuomiopäivästä lähtien.

Korjattu otsikkoa kello 8.53.

Lue myös:

    Uusimmat