Poliisi vei kortin sadalta kaaharilta koulujen lähistöllä: "Onhan tämä täysin käsittämätöntä"

Liikenneturva testasi: Koulujen lähellä kovia ylinopeuksia 8:41
Miten ylinopeuksia voitaisiin vähentää koulujen lähellä? Liikenneturvan tiimipäällikkö Tomi Niemi sekä Poliisihallituksen poliisiylitarkastaja Heikki Ihalainen vierailivat Maikkarin Uutisaamussa maanantaina.

Viidessä kaupungissa tehdyt seurannat osoittavat, että isolla osalla autoilijoista on vaikeuksia noudattaa nopeusrajoituksia jopa koulujen lähistöllä. Saman havainnon on tehnyt poliisi, joka ei ole lainkaan mielissään koulujen alkamisen yhteydessä suoritetun liikennevalvonnan tuloksista.

Kerroimme viime viikolla Liikenneturvan elokuussa tekemistä seurannoista, jotka paljastivat, että pelottavan moni autoilija ajaa ylinopeutta jopa koulujen lähiteillä, joissa nopeusrajoitus on 30 kilometriä tunnissa.

Liikenneturvan tiimipäällikkö Tomi Niemi sekä Poliisihallituksen poliisiylitarkastaja Heikki Ihalainen vierailivat Maikkarin Uutisaamussa maanantaina.

Niemi kertoo, että autoilijoiden toimintaa seurattiin koulujen lähialueilla koulujen alkamisen ja päättymisen aikaan – eli juuri silloin, kun tien päällä on paljon lapsia.

– Kyllä ne nopeudet oli ihan liian kovia tällaisiin olosuhteisiin, Niemi kertoo.

Ihalaisen mukaan poliisin havainnot ovat samanlaiset. Koulujen alkamisen yhteydessä poliisi suoritti kahden viikon aikana 3 500 tuntia liikennevalvontaa erityisesti koulujen lähistöllä. Saldona oli 1 300 liikennevirhemaksua, 550 sakkoa ja sata ajokieltoa.

– Onhan tämä täysin käsittämätöntä, Ihalainen sanoo.

Millaisin keinoin ylinopeuksia olisi mahdollista kitkeä koulujen lähiympäristöistä? Pitäisikö sakkosummia korottaa? Entä miksi peltipoliisien lisääminen ei saa Ihalaiselta kannatusta? Katso artikkelin yläpuolella olevalta videolta!

Huomenta Suomi nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Viikonloppuisin Huomenta Suomi nähdään kello 9-12. 

Ohjelma on katsottavissa myös MTV Katsomossa ja MTV Uutiset Livessä

Lue myös:

    Uusimmat