Poliisi varoittaa huijareista: Pankkitietoja yritetään urkkia puhelimella ja tekstiviesteillä Nordean nimissä

Lappeenrannan poliisille on tehty ilmoitus huijauspuhelusta, joka viittaa Nordean palvelunumeroon.

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen lähettämässä tiedotteessa kerrotaan, että huijauksesta ilmoituksen tehnyt henkilö oli saanut puhelun numerosta +358 200 3000. Puhelun yhteydessä henkilöltä oli tiedusteltu, mikä on hänen käyttämänsä pankkikonttori.

Asiakas oli toiminut oikein sulkiessaan puhelimen.

Muistuttaa erehdyttävästi Nordean numeroa

Poliisin mukaan numero +358 200 3000 muistuttaa erehdyttävästi Nordean palvelunumeroa, sillä numero näkyy edellä mainitun kaltaisena, kun soitetaan ulkomailta Suomeen.

Tiedotteen mukaan samasta numerosta on lähetetty ihmisille myös tekstiviestejä, joissa pyydetään tapaamiseen tai avaamaan viestissä oleva linkki. Tekstiviestissä on huijausviesteille tyypilliseen tapaan linkki, jonka väitetään olevan esimerkiksi verkkopankin päivitys.

Poliisi huomauttaa, että jos numero on kansainvälisessä muodossa +358 200 3000, asiassa on syytä epäillä huijausta tai sellaisen yritystä.

Poliisi varoittaa viestien ja niihin liitettyjen linkkien avaamisesta, ja ohjeistaa poistamaan viestit, joissa yritetään urkkia pankkitunnuksia tai maksukortin numeroja. Lisäksi poliisi kehottaa olemaan yhteydessä omaan pankkiin, mikäli epäilee huijausta. 

Lue myös:

    Uusimmat