Poliisi: Vantaan kuolonkolarissa nopeutta yli 170 km/h – alkoholilla oli osuutta, kuollut matkustaja havaittiin vasta palon sammuttua

Poliisin mukaan onnettomuudessa kuoli kuljettajan lisäksi yksi matkustaja.

Vantaan eilisessä kuolonkolarissa kaiteeseen törmännyt henkilöauto ajoi yli 170 kilometrin tuntivauhtia, Itä-Uudenmaan poliisi kertoo tiedotteessaan. Kolarissa kuolivat auton kuljettaja ja matkustaja. Autossa ei ollut poliisin mukaan muita kyydissä.

Poliisin mukaan onnettomuus tapahtui noin puoli yhdeltä sunnuntain vastaisena yönä, kun huomattavaa ylinopeutta ajanut henkilöauto oli törmännyt kaiteeseen Kehä III:lla Martinlaakson liittymän lähellä. Tämän jälkeen auto oli suistunut tieltä ja syttynyt palamaan.

Poliisi kertoo, että partio oli nähnyt kyseisen auton Kehä III:lla itään vievillä kaistoilla ennen kolaria ja lähtenyt sen perään.

– Autolle oli mitattu nopeudeksi 173 kilometriä tunnissa, kun sallittu nopeusrajoitus oli 80 kilometriä tunnissa, kertoo rikoskomisario Matti Latvala tiedotteessa.

Kun partio tavoitti auton, oli onnettomuus poliisin mukaan jo tapahtunut ja auto syttynyt palamaan.

– Palon sammuttua selvisi, että autossa oli etupenkillä kuljettajan lisäksi yksi matkustaja. Molempien todennäköinen henkilöllisyys on tiedossamme, Latvala sanoo tiedotteessa.

–  Jatkamme tapauksen selvittelyä silminnäkijän kuulemisella ja uhrien kuolemansyyn tutkintana.

Poliisi kertoo epäilevänsä, että alkoholilla oli osuutta onnettomuudessa.

Lue myös:

    Uusimmat