Poliisi teki heti kotietsinnän Kuopion iskijän asuntoon – löysi viitteitä harkinnasta: "Rakennellut palojen sytytysvälineitä"

Ammattiopiston sisätiloista kuvattu video leviää netissä:"Täällä on poliisi paikalla, ei mitään hätää" 0:26
Ammattiopiston sisätiloista kuvattu video leviää netissä

Poliisi kertoo tehneensä Kuopion kouluiskijän asuntoon kotietsinnän. Asunnosta löytyi siihen viittaavia todisteita, että teko on ollut harkittu. 

Poliisi kertoi tänään kello 17.00 alkaneessa tiedotustilaisuudessa, että yhden ihmisen tappanut ja yhdeksää haavoittanut mies käytti teossaan sapelityyppistä teräasetta. Lisäksi miehellä oli hallussaan ampuma-ase.

Mies oli myös varautunut tulipalojen sytyttämiseen, kertoo rikosylikomisario Mikko Lyytinen Itä-Suomen poliisilaitokselta.

Poliisi on tänään suorittanut kotietsinnän epäillyn asuntoon, ja sieltä on löytynyt polttopullovarustusta.

– Todennäköisesti hän on harkitusti rakennellut tällaisia palojen sytyttämiseen tarvittavia välineitä, Lyytinen sanoi tiedotustilaisuudessa.

Poliisioperaatio opiskelija-asuntolassa

Kuopion Särkiniemen kaupunginosassa sijaitsevassa Kuopaksen opiskelija-asuntolassa oli iltapäivällä käynnissä poliisioperaatio. Etsinnässä oli mukana panssariauto, kertoo Iltalehti.

Itä-Suomen poliisin viestinnästä kerrotaan MTV Uutisille, että alueella on tällä hetkellä käynnissä poliisitehtäviä.

– Tilanne on se, että poliisi hoitaa Pohjois-Savon alueella normaalia hälytystehtävätoimintaa Hermanin tapahtumien osalta. Ja myös siihen liittymättömiä tapauksia. Poliisi toimii alueella ja tällaiseen väkivaltatapaukseen liittyy monenlaista poliisitoimintaa.

Poliisi ei suostu vahvistamaan onko Särkiniemessä oleva poliisioperaatio Kuopion kouluiskun suoraa seurausta. Paikalla on kuitenkin nähty vakavaan rikokseen viittaava panssaripoliisiauto.

Paikalla ollut silminnäkijä kertoi Iltalehdelle, että poliisi tuntui tekevän jonkinlaista etsintää.

MTV Uutiset seuraa tapahtumia.

Lue myös:

    Uusimmat