Poliisi selvitti Paraisten kananmunatapauksen

Lounais-Suomen poliisi on tavoittanut kananmunia heitelleet nuoret Paraisilla Varsinais-Suomessa. Asiaa sovitellaan.

Poliisi on saanut selvitetyksi kolme viikkoa aluetta vaivanneen kananmunatapauksen. 

Kanamunia oli heitelty 25. ja 28. lokakuuta taloja ja niiden ikkunoita sekä autoja päin Parsbyn, Skräbbölen ja Bläsnäsin alueilla.

Poliisi kirjasi tapauksista yhteensä kuusi rikosilmoitusta vahingonteosta tai lievästä vahingonteosta. 

Paikallinen poliisi tavoitti tekijät

Poliisi kertoo pysyneensä tunnistamaan ja selvittämään tekijät ilmoitustietojen, todistajien lausuntojen ja asianomistajien valvontakameratietojen perusteella. Tekijät olivat 14–15-vuotiaita nuoria.

– Nuoret kutsuttiin vanhempiensa kanssa poliisiasemalle asioiden selvittämistä varten ja ilmeni, että samaiset nuoret olivat osallisia kaikkiin kuuteen tapaukseen. Nuoret eivät pystyneet antamaan järkevää selitystä teoilleen, poliisi kertoo tiedotteessaan.

– Huolestuttavaa tapauksessa oli, että selvityksessä ilmeni osan kohteista ja kohdehenkilöistä mahdollisesti valikoituneen aikaisempien kaupungilla tapahtuneiden kohtaamisten perusteella. Kohdehenkilöt olivat esimerkiksi huomauttaneet nuorten käytöksestä aiemmin.

Tapaukset käsitellään sovittelumenetelmällä

Asianomistajat ja "munarallin" osalliset ovat poliisin mukaan kaikki halukkaita sovittelemaan asiaa. 

Asian käsittely siirretään viralliseen sovitteluun, jossa osalliset pyrkivät sopimaan mahdollisista vahingonkorvauksista sovittelevassa hengessä.  

Vahingonteko ja lievä vahingonteko ovat asianomistajarikoksia, joten onnistunut sovittelu mahdollistaa asianomistajien rangaistusvaatimuksen poistamisen ja rikosoikeudellisen käsittelyn päättämisen. 

Olkaa kiinnostuneita nuorten tekemisistä

Poliisi kehottaa aikuisia kotona olemaan kiinnostuneita nuorten vapaa-ajan vietosta kaupungilla ja keskustelemaan nuorten kanssa tapahtumista.

Nuorille on pystyttävä asettamaan rajoja ongelmien ilmetessä. Poliisi myös toivoisi aikuisia näyttämään mallia vastuun ottamisesta virheiden tapahtuessa.

Lue myös:

    Uusimmat