Mainos

Poliisi selvittää: Liittyvätkö Oulun eiliset tapahtumat pizzeriamafiaan?

Keskusrikospoliisi selvittää, liittyykö Oulun Toppilassa eilen tapahtunut joukkotappelu niin sanotun pizzeriamafian toimintaan.

KRP:llä on ollut tutkinnassaan vyyhti, jossa epäillään useita pizzerioita pyörittävää ulkomaalaistaustaista sukua uhkailusta ja kiristämisestä. Suvun epäillään toimineen eri puolilla Suomea, mutta erityisen voimakkaasti Oulussa.

Pizzeriamafiaa koskevan jutun esitutkinta kiristysrikosten osalta on päättynyt ja juttu on syyteharkinnassa. 

Poliisin tämän hetkisten tietojen mukaan eilisessä yhteenotossa oli osallisena kuusi henkilöä. Osan epäillään syyllistyneen tapon yritykseen, törkeään pahoinpitelyyn ja niiden yrityksiin. Rikosnimikkeet saattavat kuitenkin muuttua tutkinnan edetessä.

Pahoinpitelyjä tapahtui sekä paikallisessa pizzeriassa että kadulla. Tilanne sai alkunsa Toppilassa sijaitsevassa pizzeriassa.

– Ravintolaan on mennyt henkilöitä ja sitten siellä on syntynyt kärhämää. Selvittelemme vielä tapahtumien taustaa ja kulkua, kertoo jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Nurmenniemi keskusrikospoliisista.

Teoissa käytettiin teräasetta ja autoa.

– Autoa on käytetty siten, että on ajettu autolla uhria kohti, Nurmenniemi sanoo.

Välikohtauksessa loukkaantui kolme henkilöä, joista kaksi pääsi sairaalasta pois heti tarkastuksen ja ensiavun jälkeen. Yksi miehistä on yhä sairaalassa hoidettavana, mutta hänellä ei ole hengenvaaraa.

– Vammoja on tullut molemmille osapuolille, toisille vakavia, toisille vähemmän vakavia, Nurmenniemi sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.