Mainos

Poliisi ruumiiden löytöhetkestä: Epäilty ilmoittautui ihmettelijöiden keskeltä

Poliisi on kertonut yksityiskohtia viiden kuolleena löydetyn vauvan löytöhetkestä.

Rikoskomisario Seppo Leinonen kertoo, että poliisi oli tutkimassa kellarikomeroa, kun vauvojen taposta epäilty nainen tuli paikalle.

– Poliisi oli tapahtumapaikalla. Siinä oli talon asukkaita, jotka olivat kerääntyneet siihen ihmettelemään. Tämä nainen ilmoittautui poliisille sanomalla, että hän tietää, mitä kellarikomerossa on. Hän halusi kertoa tapahtumista. Siitä se lähti.

Leinosen mukaan nainen oli vaikuttanut "ulkoisesti normaalilta". Nainen kertoi ensin, että pakkauksissa oli kolmen lapsen ruumiit. Leinosen mukaan hän korjasi nopeasti, että vauvoja olikin viisi.

Nainen sanoo synnyttäneensä vauvat 5-10 vuotta sitten. Ruumiiden ikää ei ole vielä pystytty selvittämään. Poliisin tämän hetkinen näkemys on, että kyseessä on lähes täysi-ikäisten sikiöiden ruumiit.

Henkirikoksia tutkitaan monilla nimikkeillä

-Poliisi voi tutkia henkirikoksia monilla eri nimikkeillä.

-Henkirikoksista vakavin on murha, josta rangaistuksena on elinkautinen vankeus. Tuomion murhasta voi saada esimerkiksi silloin, kun henkirikos on erityisen raaka tai julma tai tehty vakaasti harkiten. Teon pitää myös olla kokonaisuutena arvostellen törkeä.

-Tappo on murhaa lievempi teko, josta saa vähintään kahdeksan vuotta vankeutta. Suurin osa henkirikoksista tuomitaan tappoina.

-Surma on tahallinen henkirikos, joka on tehty lieventävien asianhaarojen vallitessa. Rangaistuksena surmasta on vähintään neljä ja enintään kymmenen vuotta vankeutta.

-Rikoslaissa on erikseen myös lapsensurma. Sen rangaistus on lievempi kuin surman, neljästä kuukaudesta neljään vuoteen vankeutta. Tästä teosta tuomitaan sellainen nainen, joka synnytyksestä johtuvassa uupumuksessa tai ahdistuksessa surmaa lapsensa.  

Leinosen mukaan naista on kuultu, mutta kuulemiset sekä tutkinta ovat alkuvaiheessa.

– Tähän mennessä nainen ei ole kyennyt kertomaan mitään järjellistä syytä teolleen.

Poikkeuksellinen tapaus

Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit eilen Oulun keskustassa sijaitsevan kerrostalon kellarikomerosta. Poliisi on pidättänyt 35-vuotiaan naisen, jota epäillään taposta. Epäilty nainen väittää lasten syntyneen kuolleina. Asian todenpitävyys selviää kuolinsyyntutkinnassa.

Poliisi kertoo, että nainen oli muuttanut perheensä kanssa Oulun keskustassa sijaitsevaan kerrostaloon vasta muutama kuukausi sitten. Hänen epäillään tuoneen ruumispakkaukset tuolloin mukanaan.

Leinosen mukaan kyseessä on poikkeuksellinen tapaus.

– Olemme porukalla yrittäneet muistella, onko tällaista tapahtunut aiemmin. Kukaan ei muista. Ainahan yksittäisiä keskensyntyneiden tai vastasyntyneen lapsen ruumiita löytyy ja joku muisteli, että olisiko kaksi jossakin tapauksessa ollut. Mutta että näin monta, kyllä tämä taitaa olla aika poikkeuksellinen.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.