Poliisi pyytää vihjeitä Hatanpään ahdistelijasta – lapset kertovat miehen käyneen kiinni penis esillä

Sisä-Suomen poliisilaitos pyytää vihjeitä Tampereen Hatanpäällä tavatusta ahdistelijasta.

Tapaus sattui viime sunnuntaina Hatanpään Sale-kaupan lähistöllä, jossa ryhmä lapsia oli ollut tekemisissä sähköpotkulautaa käyttäneen miehen kanssa. Yksi lapsista oli muun muassa lainannut miehen käyttämää lautaa. Lapset olivat kaupalla noin kello 13.15 saakka.

Lapset ovat tämän jälkeen poistuneet Siirtolapuutarhakadun suuntaan ja olivat kertomansa mukaan havainneet mieshenkilön seuraavan heitä. Miehen kerrotaan saaneen seurueeseen kuuluneen tytön kiinni Siirtolapuutarhankadulla ja miehellä on mahdollisesti ollut tällöin esillä penis.

Lapset onnistuivat kuitenkin pakenemaan paikalta ja kertomaan asiasta aikuisille.

Poliisi pyytää vihjeitä

Poliisilla on nyt valvontakamerakuvaa miehestä, joka oli lasten kanssa tekemisissä Salella.

– Valvontakameran tallenteesta on voitu todeta, että lasten kanssa oli kaupan läheisyydessä tekemisissä mieshenkilö, jolla oli tummat vaatteet, huppu päässä ja maski kasvoillaan, poliisi kertoo tiedotteessa.

Lapsien kuvailujen mukaan miehellä on kuitenkin voinut olla myöhemmin erilaiset vaatteet, kuten punainen lippalakki ja keltaista väirä vaatteissa. Mies on puhunut englantia.

– Mikäli tällaisesta tapahtumasta on havaintoja tai tietoja, pyydetään ensisijaisesti olemaan yhteydessä tutkivan ryhmän sähköpostiin pitkakestoinen.pirkanmaa@poliisi.fi tai virka-aikana numeroon 050 3998 024, poliisi pyytää. 

Poliisi tutkii tapausta lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksenä.

Seksuaalirikoslainsäädännön uudistus myrskyn silmässä – vieraana oikeusministeri 7:59
Viime vuonna käyttiin tiukkaa keskustelua seksuaalirikoslainsäädännön uudistamisesta. Näin oikeusministeri Anna-Maja Henriksson puhui aiheesta.

Lue myös:

    Uusimmat