Tammisen perheen kauhunhetket Tampereella – tuntematon mies jahtasi lapsia penis kädessään

Tammisen perheen rauha järkkyi viime sunnuntaina Tampereen Hatanpäällä, kun tuntematon mies ahdisteli perheen 9- ja 12-vuotiaita lapsia ja näiden kavereita penis esillä. Mies kävi myös käsiksi alakouluikäiseen tyttöön.

Lasten isä Jon Tamminen kertoo, että tapahtumat alkoivat kello yhden jälkeen Hatanpään Salen tuntumassa, jossa perheen lapset olivat viettäneet aikaa yhdessä yhdessä muutaman ystävänsä kanssa.

Lasten mukaan paikalla oli myös ollut tai sinne oli saapunut vuokrattavalla Tier-sähköpotkulaudalla mies. Yksi seurueen lapsista oli kysynyt lautaa testiin ja sen jälkeen tiedustellut, voisiko mies hankkia sellaisen lasten käyttöön.

Lasten kertoman mukaan mies oli tästä kysynyt, että mitä hän tästä saisi, ja kysyi tulisivatko lapset sitten autoon. Lasten kieltäydyttyä mies oli vienyt laudan jonnekin ja lähtenyt jahtaamaan lapsia.

4:29
Jukka Aholle kerrotaan häpeällisistä haluista – katso videolta, miten hän auttaa pedofiileja.

Lapset pakenivat varaston kautta rappuun

Yksi lasten kavereista oli lähtenyt karkuun toiseen suuntaan, mutta Tammisen lapset ja kaksi heidän kaveriaan olivat suunnanneet kohti lähellä sijaitsevaa Tammisten kotia.

Lasten päästyä pyörävarastolle mies oli tavoittanut heidät ja ottanut kiinni perheen pian 9-vuotiaasta tyttärestä, painaen häntä jotenkin vasten seinää. Mies oli tässä vaiheessa esitellyt penistään. 

Tytön 12-vuotias isoveli sai kuitenkin revittyä siskonsa irti ja pyörävarastoon. Mies onnistui kuitenkin lähtemään perään varastoon. Lapset ovat kertoneet paenneensa pyörien yli varaston ja rappukäytävän väliselle ovelle, ja sieltä ylös Tammisten kotiin.

Olohuoneessa olleet vanhemmat havahtuivat lasten huutoon. Tamminen kertoo pinkaisseensa ylös sohvalta, laittaneensa kengät jalkaan ja lähteneensä alas etsimään miestä. Tätä ei kuitenkaan löydetty. Sen jälkeen isä soitti hätänumeroon ja varmisti eri suuntaan lähteneen kaverin olevan turvassa.

Lapset saaneet kriisiapua

Poliisi kävi Tammisten kotona selvittämässä asian yksityiskohtia lapsilta ja sosiaalipäivystys antoi heille kriisiapua.

Tammisen lapset ovat olleet myös kuulusteluissa asian tiimoilta, minkä lisäksi myös tapahtunutta todistaneita kavereita ollaan kuulemassa. Tyttäreltä on otettu takki DNA-tutkimusten tekemistä varten. Poliisit ovat kertoneet Tammiselle haravoineensa aluetta useamman partion voimin.

Tamminen on pettynyt siihen, miten vaitonainen poliisi on perheelle asian tutkinnasta ja etenemisestä.

– Poliisi sanoi, ettei voi juuri sanoa mitään, Jon Tamminen harmittelee.

Tamminen toivoo erityisesti, että poliisi selvittäisi alueella käytetyistä Tier-potkulaudoista alueella liikkuneiden henkilöllisyyden. Hän uskoo, että potkulautafirman tietokannan perusteella poliisi pääsee tekijän jäljille.

Lasten kertoman mukaan kyseessä oli tummaihoinen, tummiin vaatteisiin pukeutunut mies. Perhe julkaisi paikallisessa puskaradioryhmässä päivityksen tapahtuneesta varoittaakseen muita alueen lapsiperheitä tapahtuneesta.

3:52
Vuonna 2018 poliisille ilmoitetut lapseen kohdistuneet seksuaalirikokset nousivat hurjat 30 prosenttia.

"Lapset muistavat varmasti lopun elämänsä"

Jon Tamminen kertoo, että tytär on nukkunut viimeiset kaksi yötä heidän välissään ja poikakin on saanut huonosti unta miettiessään, mitä tilanteessa olisi voinut tapahtua.

– Lapset ovat todella järkyttyneitä asiasta. Muistavat tämän varmasti lopun elämänsä, Tamminen pelkää.

Hän kertoo alueen olevan rauhallista seutua. Kukaan ei etukäteen olisi osannut pelätä tällaista tapahtuvan.

– Tällaisista aikuisetkin vain lukevat lehdistä. On se kyllä hirveä tapaus, hän sanoo.

Isä-Tamminen uskoo, että lapset pystyvät ajan myötä elämään tapahtuneen kanssa, mutta vielä menee pitkään, ennen kun lapset uskaltavat mennä yksin ulos – saati että vanhemmat uskaltavat heidät päästää. Tämä siitä huolimatta, että Tamminen pitää tapausta harvinaisena ja uskoo, ettei tekijä enää alueelle eksy.

– Tytär sanoi, että hän menee seuraavan kerran ulos, kun se roisto on saatu kiinni, Tamminen kertoo.

– Hän ei onneksi vielä ymmärrä, mitä siinä on yritetty.

Poliisi: Epäilty ei vielä saatu kiinni

Poliisi tiedotti tapauksesta eilen. Tapauksen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Vesa Järvenpää kertoo MTV Uutisille, ettei epäiltyä ole vielä saatu kiinni, eikä tapauksesta ole uutta kerrottavaa.

Loppujen lasten kuulemisen ja valvontakamerakuvien avulla poliisi pyrkii vielä varmistamaan tapahtumankulun ja epäillyn tarkat tuntomerkit.

Järvenpää kertoo, että myös Tier-lautojen käyttötietoja alueella pyritään selvittämään.

Sosiaalisessa mediassa on ihmetelty, miksei poliisi ole antanut miehestä tuntomerkkejä. Yleisellä tasolla Järvenpää kertoo, että jokaisessa tiedotuksessa käytetään tapauskohtaista harkintaa tietojen julkaisusta.

Poliisi pyrkii omien keinojensa ja tarkempien tietojensa perusteella harkitsemaan, onko tuntomerkkien julkaisu ja yleisöhavaintojen pyytäminen tarkoituksenmukaista.

7:59
Viime vuonna käyttiin tiukkaa keskustelua seksuaalirikoslainsäädännön uudistamisesta. Näin oikeusministeri Anna-Maja Henriksson puhui aiheesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja