Poliisi puolustaa partioautoihin teipattua uskonnollista viestiä – "Pelottavaa ja kyseenalaista"

Timo Hakkaraisella on kotonaan kymmeniä erilaisia poliisiautoja maailmalta 1:50
Timo Hakkaraisella on kotonaan kymmeniä erilaisia poliisiautoja maailmalta.

Floridalainen sheriffi pitää kynsin ja hampain kiinni uskonnollisista tarroista poliisiautoissa, vaikka ateistit vaativat niiden poistamista. 

Floridassa, Yhdysvalloissa ateistiryhmä on valittanut paikallisten poliisiautojen uusista tarroista. Ateistien sekä agnostikkojen mielestä tarrat ovat asiattomia ja poissulkevia.

Poliisiautojen uudistetussa ulkoasussa autojen sivuosassa on Yhdysvaltain lippu. Auton takaosaan on kirjoitettu Yhdysvaltain sekä Floridan osavaltion virallinen tunnuslause ”In God We Trust”, eli vapaasti suomennettuna ”Jumalaan me luotamme”. Asiasta uutisoi muun muassa Fox News.

Ristiriitainen sanoma?

Ateistien vapaa-ajattelija järjestön The Freedom From Religion Foundation (FFRF) mielestä isänmaalliset ja uskonnolliset tarrat, joita paikallinen sotaveteraani ehdotti autoihin, ovat "pelottavia ja poliittisesti epäilyttäviä".

Järjestö lähetti kirjeen Brevardin piirikunnan sheriffin toimistoon, mutta sheriffi Wayne Ivye ei aio perääntyä, vaan puolustaa autojensa sanomaa.

– Heidän on todennäköisempää nähdä minun heräävän huomenna hoikkana miehenä kuin nähdä minun ottavan tunnuslauseemme pois autoistamme! Ivey sanoo Fox News -kanavalle.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

FFRF-järjestön toisen puheenjohtajan Annie Laurie Gaylorin mukaan tarrat ovat asiattomia ja ristiriitaisia. Gaylorin mukaan tarrat viestittävät, että poliisi poissulkee ateistit.

Sheriffi ei ottanut väitteitä iloisesti vastaan.

– Voin vakuuttaa, että meidän virkapiirin miesten ja naisten horjumaton tuki mahtavan maamme perustuslaille ja periaatteille on ikuista, sheriffi Ivey lisää.

– Partioautojen koristelu uskonnollisilla viesteillä veronmaksajien maksamalla ajalla ei kuulu hallinnon tehtäviin, Gaylor kirjoitti kirjeessään.

– On pelottavaa ja poliittisesti kyseenalaista, että paikallinen poliisilaitos ilmoittaa kansalaisille, että poliisit luottavat enemmän uskonnolliseen tuomioon kuin lailliseen. 

Järjestö vaatii ajoneuvojen lisäksi poistamaan kaikesta muustakin poliisin omaisuudesta uskonnolliset viittaukset. 

– Lainvalvonnan viranomaiset ovat vannoneet suojelevansa ja puolustavansa kaikkia kansalaisia, sanoo järjestön johtaja David Williamson

Amerikkalaisen median mukaan keskustelu on käynyt kiivaana eri osapuolten välillä. Ateistien mukaan kirkko ja valtio tulee pitää erillään toisistaan, mutta keskustelun toinen osapuoli on sanonut, että tarrojen sana ”Jumala” ei tarkoita yhtä tiettyä jumalaa, vaan jokainen voi käsittää sen oman uskonnon mukaisesti. 

Lähteet: Fox News, Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat