Poliisi on varautunut pahamaisiin Punaisen Tähden faneihin – Töölön jalkapallostadionilla serbejä provosoitiin Kosovon ja Albanian lipuilla

Poliisi varautuu järjestyshäiriöihin HJK:n Mestarien liiga -ottelussa Belgradin Punaista tähteä vastaan 2:33

Helsingin HJK pelaa parhaillaan jalkapallon Mestareiden liigan toisen karsintakierroksen toista osaottelua serbialaista Crvena zvezdaa eli Punaista tähteä vastaan.

Osa Punaisen tähden kannattajista tunnetaan rasistisesta ja väkivaltaisesta käytöksestä. Helsingin poliisista kerrotaan, että fanien kahakointiin varautumiseen on käytetty resursseja ”keskimääräistä enemmän”.

– Kyllä meillä selkeästi keskimäärästä enemmän on omia resursseja jouduttu tähän käyttämään. Ennakkotietomme ovat sellaiset, että häiriöitä saattaa olla. Toisaalta maineestaan huolimatta Belgradin ottelut ovat saattaneet mennä ihan rauhallisestikin, sanoo ylikomisario Seppo Kujala Helsingin poliisista.

Ottelu on parhaillaan käynnissä Töölön jalkapallostadionilla Helsingissä. Stadionilla on tapahtunut pieniä järjestyshäiriöitä.

– Jotakin pientä käsirysyä täällä on ollut lippuluukulla, mutta siitä selvittiin, kun kertoo MTV Uutisen toimittaja Shahin Doagu Töölön stadionilta.

Yhdestä katsomosta on myös näytetty Kosovon ja Albanian lippuja.

- Juuri ennen ottelun alkua pari kannattajaa tässä takanani näytti serbifaneille Kosovon ja Albanian lippuja. Serbikannattajat provosoituivat näistä lipuista ja tilanne eskaloitui siihen, että nämä kannattajat vietiin eri puolille katsomoa.

Doagu uskoo, että ottelu pystytään viemään rauhallisesti läpi Töölön stadionilla, muun muassa sen seurauksena, että HJK ei ole kansainvälinen suurseura eikä herätä paljoa tunteita ulkomailla.

HJK voitti ottelun maalein 2-1. Punainen tähti meni kuitenkin jatkoon kokonaismaalein 3-2 voitettuaan ensimmäisen osaottelun Belgradissa maalein 2-0.

Lue myös:

    Uusimmat