Poliisi muistuttaa metsästäjiä perusasioista tragedioiden välttämiseksi – "Painaa mieltä lopun ikää"

Oulun poliisilaitokselta muistutetaan kaikkia metsästäjiä turvallisesta metsästyksestä. Monen riistalajin metsästys alkaa elokuussa.

Tiedotteessaan poliisi kehottaa metsästäjiä varovaisuuteen ja tunnistamaan kohteensa ennen ampumista.

Tiedotteessa poliisi muistuttaa viime vuosina metsästyksen yhteydessä tapahtuneista henkilövahingoista, joista osa on johtanut uhrin kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen. Siksi poliisi toivoo metsästäjiltä malttia riistatilanteissa.

– Ohi mennyt riistatilanne harmittaa hetken, mutta hätäilyllä ja taitamattomalla toiminnalla aiheutettu vahinko painaa mieltä lopun ikää ja aiheuttaa kärsimystä myös muille ihmisille, muistuttaa ylikomisario Jyrki Kivirinta Oulun poliisilaitoksesta tiedotteessa.

Tarkista, että ammut laillista riistaa

Poliisi myös muistuttaa, että kohde tulee myös tunnistaa lailliseksi riistakaksi ennen ampumista. Erehdys ei poista metsästäjän rangaistusvastuuta.

– Epävarmassa tilanteessa ainoa oikea ratkaisu on jättää laukaus ampumatta, neuvoo ylikomisario Kivirinta.

Vesilintuja ja karhua saa metsästää perinteisesti elokuun 20. päivästä lähtien. Kauden aloitus osuu lauantaille, joten poliisi odottaa, että liikkeellä on poikkeuksellisen runsaasti metsästäjiä.

2:30
Yksi eniten mediahuomiota saaneista tapauksista oli UKK:n kansallispuistossa tapahtunut pyöräilijän kuolema. Kokenut maastopyöräilijä ja metsästysharrastaja Mikko "Peltsi" Peltola järkyttyi UKK:n kansallispuiston ampumisesta – antaa nyt tärkeän neuvon metsästysaikaan luonnossa liikkuville.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja