Kokeilu: Navigaattori kertoo, onko lähestyvä peltipoliisi päällä vai ei

Mitkä ylinopeuskamerat ovat päällä? 7:30

Osa poliisin automaattivalvontakameroiden paikoista päivitetään Liikenneviraston Liikennetilanne-palveluun seuraavan kolmen kuukauden ajan.

Avoimen datan jakaminen tarkoittaa käytännössä sitä, että tieto ilmoitetuista ja aktiivisesti toimivista valvontakameroista saadaan levitettyä Liikenneviraston palvelusta jopa navigaattoreihin.

Kokeilu tähtää matalampiin ajonopeuksiin ja vähentyviin onnettomuuksiin.

– Tavoitteenamme on, että liikenteessä kuolisi korkeintaan 136 ihmistä vuonna 2020. Viime vuonna kuoli 212. Matkaa tavoitteeseemme on paljon ja meidän pitää ottaa työkalupakista kaikki keinot käyttöön. Tämä on yksi keino, jolla me pystytään lisäämään näkyvyyttä tähän liikennevalvontaan, sanoo ylikomisario Dennis Pasterstein Helsingin poliisilaitokselta.

Jos tulokset ovat hyviä, saatetaan Pastersteinin mukaan tietoja valvontakameroista lisätä tulevaisuudessa.

– Tulevaisuudessa voisi olla jopa niin, että perinteisen liikennevalvonnan partiot voisivat ilmoittaa erilaisista ratsioista suoraan tien päältä, hän visioi. 

Nämä liikennemerkit harhauttivat autoilijan portaikkoon 1:13

Tähän asti navigaattorit ovat näyttäneet kaikki valvontakameratolpat.

– Jatkossa osa navigaattoreista näyttää myös erikseen ne paikat, joissa palveluun ilmoitetut automaattivalvontakamerat ovat, kertoo Pasterstein.

Ensimmäiset kameroiden paikat ilmestyvät Liikennetilanne-palveluun tänään.

Suomessa on 955 nopeusvalvontakameratolppaa. Valtakunnallisesti kameroita on päällä keskimäärin 120 ja poliisi paljastaa Liikenneviraston karttapalvelussa kerrallaan noin 25 kameran sijainnin.

– Nopeusvalvontakameroita vaihdellaan säännöllisesti tolpasta toiseen, Pasterstein huomauttaa.

Palvelu löytyy nettisivulta liikennetilanne.liikennevirasto.fi

9-vuotiaan pojan ripeä toiminta pelasti auton alle jääneen naapurin 1:08

Lue myös:

    Uusimmat