Poliisi jyrähti some-kirjoituksessaan yömopoilusta: "Nyt olisi vanhempien aika herätä!"

1:06

Kesäisin korostuva ilmiö, yömopoilu, on saanut Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen reagoimaan ihmisten valituksiin öisestä päristelystä, joka häiritsee varsinkin ikkunat auki nukkuvia ihmisiä.

Pääkuvan video

Vinkki vanhemmille: Tästä tiedät, että mopo on viritetty

Lämpiminä öinä auki pidettävät ikkunat ja äänekäs mopojen pärinä eivät ole hyvä yhdistelmä, jos tarkoitus olisi saada nukkua rauhassa. Tästä muodostuikin tänä kesänä jälleen ongelma pitkään jatkuneiden helteiden myötä.

Samaan ongelmaan on myös törmännyt Itä-Uudenmaan poliisilaitos, joka on saanut lukuisia valituksia myöhään yöllä taajama-alueilla päristelevistä mopoilijoista. Poliisi onkin julkaissut Facebook-sivullaan kirjoituksen, jossa se puuttuu asiaan.

– Kuvittele itsesi seuraavaan tilanteeseen: on myöhäinen arki-ilta ja olet juuri menossa nukkumaan. Aamulla on aikainen herätys, koska ennen töihin lähtöä sinun pitää ehtiä ulkoiluttamaan koirasi tai viedä lapset tarhaan tai kouluun. Koska on lämmin kesäyö, avaat makuuhuoneesi ikkunan. Juuri kun olet nukahtamaisillasi, huristaa joku mopolla ikkunasi alta, kirjoitus alkaa.

– Pian mopoja ajaa talosi ohitse useaan kertaan. Nyt olet jo täysin hereillä ja kohta ulkoa kuuluva moottorien pärinä kasvaa niin suureksi, että tunnet olevasi jumissa keskellä moottoritietä – tuntikaupalla.

Kuvittele, että tätä jatkuu koko kesän ajan, julkaisu jatkuu.

Poliisi kertoo puuttuvansa häiritsevään mopoiluun muiden työtehtäviensä ohella, mutta lukuisten ilmoitusten vuoksi paikalle ei aina ehditä ajoissa.

Poliisi vetoaa nyt mopoilijoiden vanhempiin, joilla on valta puuttua asiaan ja ottaa yölliset ajelut puheeksi nuoren kanssa.

– Nyt olisi mopoilevien nuorten vanhempien aika herätä, viestissä todetaan.

Poliisin mukaan nuoren kanssa tulisi keskustella yhdessä mopoilusäännöistä ja toisten ihmisten huomioonottamisesta liikenteessä ja ympäristön huomioimisesta iltaisin tai yöaikaan.

– Jos nuori ei kehotuksista huolimatta noudata sääntöjä, on siihenkin olemassa keinoja. Jotkut vanhemmat ovat kertoneet meille laittaneensa nuoren mopon hetkeksi jäähylle. Kun mopo seisoo aikansa autotallissa, ovat mopoilun pelisäännöt alkaneet kiinnostaa nuorta ja häiritsevä ajelu vähentynyt.

Lopuksi poliisi toivottaa turvallista syksyä kaikille mopoilijoille, ja muistuttaa ajamaan liikennesäännöt, muut ihmiset ja ympäristö huomioiden.


Lähde: Itä-Uudenmaan poliisilaitos

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja