Poliisi epäilee: Keski-ikäinen mies huijasi 3D-mallifirman nimissä alle 18-vuotiailta tytöiltä alastonkuvia – lähetti tytöille myös vaatteita, joissa toivoi heidän esiintyvän

Sisä-Suomen poliisilaitos tutkii rikoskokonaisuutta, jossa keskisuomalaisen miehen epäillään lähestyneen sosiaalisessa mediassa alaikäisiä tyttöjä erilaisten 3D-mallinnusfirmojen nimissä.

Poliisi epäilee miehen houkutelleen asianomistajat lähettämään hänelle itsestään ottamiaan alastonkuvia ja kuvia vähissä pukeissa. Miehen epäillään myös lähettäneen tytöille vaatteita, joissa heidän on pitänyt esiintyä kuvissa. 

Poliisi kertoo miehen luvanneen kuvauksista rahallisen korvauksen. 

– Miehen epäillään esiintyneen erilaisilla peitehenkilöllisyyksillä eri naisten ja miesten nimillä ja käyttäneen yhteydenottoihin muun muassa sähköpostiosoitteita, jotka ovat olleet muotoa etunimi.sukunimi.modelling@gmail.com tai modelling.sukunimietunimi@gmail.com, poliisi kertoo tiedotteessaan.

8:01
Katso myös MTV Uutiset Liven haastattelu vuodelta 2019: Miten puhua somesta ja alastonkuvista lapselle? 

Mies vangittu

Keski-Suomen käräjäoikeus vangitsi miehen viime perjantaina todennäköisin syin epäiltynä kahdeksaan eri alaikäiseen asianomistajaan kohdistuneista rikoksista. 

– Miestä epäillään nyt muun muassa lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, seksuaalisesta hyväksikäytöstä, seksuaalipalvelujen ostamisesta nuorelta sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta, poliisi listaa.

Poliisin tiedossa olevat asianomistajat ovat olleet epäiltyjen rikosten tapahtuma-aikaan 15–17-vuotiaita. 

Esitutkinnassa on tunnistettu myös uusia asianomistajia. Heitä on tällä hetkellä poliisin tiedossa yhteensä 23.

Kuvien lähettäjiä ei epäillä rikoksesta

Poliisi kertoo, että niin sanottu yleinen suojaikäraja seksuaalisen kanssakäymisen suhteen on 16 vuotta, mutta sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan alle kahdeksantoistavuotiasta esittävän kuvan tai videon hallussapito ja levittäminen on rangaistavaa. 

Myöskään alle 18-vuotiaalle ei lain mukaan saa luvata tai antaa korvausta seksuaaliseen tekoon ryhtymisestä. Jo pelkkä tällainen ehdotus voi olla rikos. 

Poliisi ei epäile kuvien tai videoiden lähettäjien toimineen lainvastaisesti.

– Vastuu tällaisessa tilanteessa on aina kuvien pyytäjällä ja aikuisella, poliisi korostaa tiedotteessa.

Viestin saanut, ota yhteyttä poliisiin!

Poliisi pyytää kuvatun kaltaisia yhteydenottoja alaikäisinä saaneita tai tällaisista yhteydenotoista tietäviä henkilöitä olemaan yhteydessä poliisiin arkisin kello 8–16 puhelinnumeroon 040 740 1513. 

Yhteydenottopyyntöjä voi lähettää poliisille myös sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.sisa-suomi@poliisi.fi. 

Sähköpostiviestiin pyydetään laittamaan ainoastaan tieto siitä, kehen poliisi voi olla yhteydessä ja mistä kyseisen henkilön tavoittaa. Lisäksi pyydetään laittamaan otsikkoriville tunniste "3D". 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja