Mainos

Ammuttu epäilty tunnistettu – kertoi halunneensa tappaa etenkin valkoisia poliiseja

Yksi Dallasin poliisisurmista epäilty sanoi halunneensa tappaa etenkin valkoisia poliiseja sen jälkeen, kun poliisit olivat ampuneet kaksi mustaa aiemmin tällä viikolla.

Epäilty oli kertonut motiivistaan tunteja kestäneen poliisipiirityksen aikana neuvottelijoille, kertoi poliisipäällikkö David Brown Dallas News -uutissivuston mukaan. 

Epäilty oli myös sanonut, ettei kuulunut mihinkään ryhmään. Lisäksi hän kertoi piilottaneensa pommeja ympäri Dallasin keskustaa. Pommeja ei kuitenkaan etsinnöissä löytynyt, kertoi paikallinen poliisiviranomainen Max Geron Twitterissä.   

Brownin mukaan epäilty kuoli, kun poliisi laukaisi robotin kuljettaman räjähteen. CNN:n ja uutistoimisto AP:n mukaan kuollut epäilty on tunnistettu 25-vuotiaaksi Micah Johnsoniksi.

Poliisin hallussa on kolme muuta epäiltyä. 

Tapahtuman yksityiskohtia poliisi ei ole halunnut vielä paljastaa, koska tutkimukset ovat kesken. Poliisin hallussa olevat ovat tähän mennessä kieltäytyneet yhteistyöstä poliisin kanssa, kirjoittaa BBC. 

Presidentti Barack Obama kuvaili veritekoja säälimättömän laskelmoiduksi ja halveksittavaksi hyökkäykseksi poliisia vastaan.  

– Olemme kauhistuneita näistä tapahtumista, mutta seisomme yhdessä Dallasin asukkaiden ja poliisien rinnalla, presidentti sanoi. 

Jännitteet kasvaneet jo jonkin aikaa

Tapahtumasarja alkoi poliisiväkivallan vastaisen rauhanomaisen protestin aikana. Viisi poliisia kuoli ilmeisesti sala-ampujien luoteihin. Lisäksi seitsemän poliisia ja kaksi siviiliä haavoittui.  
Protestin järjestäjät olivat järkyttyneitä poliisisurmista.  

– Haluamme Dallasin tietävän, että tuomitsemme kaikenlaisen väkivallan, kertoi protestin järjestäjiin kuulunut Dominique Alexander Dallas Newsin mukaan. 

Mielenosoittajat olivat kokoontuneet protestoimaan kahden mustan miehen kuolemaa poliisin luoteihin Louisianassa ja Minnesotassa. Viimeisimmät ampumiset ovat käynnistäneet jälleen keskustelun poliisin käyttämistä voimakeinoista mustaa väestöä kohtaan.

Vuonna 2013 musta teinipoika Trayvon Martin kuoli, kun naapurivahtina toiminut George Zimmerman ampui hänet.

Zimmerman sanoi seuranneensa Martinia, koska epäili tätä ryöstöstä. Zimmerman sanoi ampuneensa itsepuolustukseksi, vaikka Martin oli aseistautumaton. Oikeus vapautti Zimmermanin syytteistä 2013.  

Oikeudenkäynti synnytti Black Lives Matter -liikkeen, joka protestoi erityisesti mustaan väestöön kohdistuvaa voimankäyttöä vastaan. Liikkeen yksi perusviesti oli, että poliisi käyttää helpommin väkivaltaa ja voimakeinoja mustaa väestöä kohtaan. 

Vuonna 2014 poliisi ampui aseettoman Michael Brownin Fergusonissa, mikä johti pitkään kestäneisiin mellakoihin.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.