Poliisi aloitti tutkinnan Taylor Swiftin Rio de Janeiron konsertit järjestäneestä yrityksestä fanin kuoleman jälkeen

Travis Kelce tekee touchdownin Kansas CIty Chiefsille – hänen paikalle kutsumansa poptähti Taylor Swift juhlii villisti 1:19
Taylor Swiftin huhutaan seurustelevan amerikkalaisen jalkapallon pelaajan Travis Kelcen kanssa. Näin hän juhli villisti Kelcen Kansas City Chiefsille tekemää touchdownia.

Rio de Janeiron poliisi on aloittanut konserttivieraiden hengen ja terveyden vaarantamista koskevan selvityksen.

Rio de Janeiron poliisi kertoo NBC Newsin mukaan aloittaneensa tutkinnan Time4Fun -yrityksestä, joka järjesti artisti Taylor Swiftin viime viikkoiset Rio de Janeiron konsertit.

Tutkinta aloitettiin sen jälkeen, kun 23-vuotias Ana Clara Benevides Machado menehtyi ennen Swiftin Eras Tour -kiertueen Rio de Janeiron konsertin alkua perjantaina 17. marraskuuta, ja lukuisat muut ilmoittivat "sietämättömistä olosuhteista" osallistuttuaan konserttiin äärimmäisen helleaallon kurittaessa kaupunkia.

Konserttiin saapuneet fanit raportoivat stadionin tuskaisesta kuumuudesta sekä rajoitetusta mahdollisuudesta saada vettä. NBC Newsin mukaan faneja muun muassa pyörtyi äärimmäisen kuumuuden vuoksi.

Swiftin konserttia jouduttiin siirtämään lauantaina 18. marraskuuta äärimmäisten korkeiden lämpötilojen vuoksi.

Rio de Janeiron siviilipoliisiosaston tiedottajan mukaan viranomaiset ovat aloittaneet selvityksen konserttivieraiden hengen ja terveyden vaarantamisesta.

Tapahtuman järjestäjät kutsutaan todistamaan, ja muita toimenpiteitä on meneillään tosiasioiden tutkimiseksi, lausunnossa kerrotaan.

NBC News kertoo, että tutkinta ei liity suoraan Ana Claran kuolemaan. Time4Fun-yritys kertoi aiemmin lausunnossaan, että Swiftin Eras Tour -kiertueen konserttiin Nilton Santos -stadionille saapunut Ana Clara ei ollut voinut hyvin, ja että ensiapuhenkilöt ottivat hänet nopeasti hoitoonsa. Hänet kuljetettiin Nilton Saltos -stadionin lääkärikeskukseen ensiapua varten.

Tapahtuneesta annetun lausunnon mukaan Ana Clara siirrettiin sitten Saldago Filhon sairaalaan, jossa hän kuoli noin tunti kiireellisen hoidon antamisen jälkeen. Paikallisen G1-lehden mukaan Rion terveyspalvelut kertoi Ana Claran kärsineen sydämenpysähdyksestä, ja että Instituto Médico Legal vahvistaa kuolinsyyn, jota ei ole vielä kerrottu julkisuuteen.

Lue myös:

    Uusimmat