Poliisi aloitti esitutkinnan: Perussuomalaisten Tynkkystä epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Perussuomalaisten nuorisojärjestön puheenjohtajaa Sebastian Tynkkystä epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Oulun poliisi on aloittanut esitutkinnan Tynkkysen Facebook-kirjoituksista.

Tutkintapyynnön tekijän mukaan Tynkkynen on levittänyt valheellisia ja vihamielisiä tietoja ja asenteita, jotka asettavat maamme muslimiväestön ei-ihmisarvoiseen asemaan, kertoo rikosylikomisario, tutkinnanjohtaja Tapani Tasanto Oulun poliisista.

Tutkintapyyntöön on liitetty kymmenkunta sivua Tynkkysen kirjoituksia.  
Tutkinta jatkuu Tynkkysen kuulemisella.

Heinäkuussa Tynkkynen kirjoitti Facebookissa, että Suomen pitää pysäyttää hänen islamisaatioksi kutsumansa ilmiö. Hänen mielestään muslimien tuloa Suomeen pitäisi rajoittaa ja lisäksi miettiä, miten jo Suomeen saapuneet saataisiin pois maasta.

Tynkkynen yhdistää eri kohdissa islamin ja terrorismin. Hän kirjoittaa, että maahanmuuttajat muuttavat samoille alueille, joilla ihmisiä hänen mukaansa radikalisoituu. Hän syyttää Euroopassa tehdyistä terrori-iskuista monikulttuurisuutta.

– Mitä vähemmän Suomessa on islamin lähettiläitä, sitä parempi. Mitä vähemmän meillä on muslimeja, sitä turvallisempaa, Tynkkynen kirjoitti.

Lisäksi Tynkkynen liitti kirjoitukseensa kuvan junanvaunusta, jossa afganistanilaistaustainen mies haavoitti kirveellä viittä ihmistä Würzburgin kaupungissa Saksassa.

Sebastian Tynkkynen vieraili MTV:n Huomenta Suomessa viime kuun lopussa.

11:24

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja