Poika yritti irrottaa Lego-palikoita toisistaan – järkyttävät seuraukset

Lähes jokainen lapsi rakastaa Lego-palikoita. Leikkimisen lisäksi useat lapset päätyvät laittamaan palikoita myös suuhunsa. Eräs äiti kertoi oman tarinansa siitä, kuinka paljon vahinkoa yksi pieni palikka voi oikein saada aikaan.

Äiti Laura Deena Halls haluaa varoittaa kaikkia vanhempia vaarasta, joka viattoman tuntuisissa Lego-palikoissa piilee. Kaikki alkoi, kun äidin kahdeksanvuotias poika yritti irrottaa kahta palikkaa toisistaan hampaita apuna käyttäen. 

– Olkaa kilttejä, älkääkä antako lastenne tehdä tätä! Minun pikkumieheni oli leikkimässä yläkerrassa, ja seuraavana hetkenä hän ei voinut hengittää, Halls kertoi viime vuonna jakamassaan Facebook-postauksessa.

Toinen palikoista oli juuttunut pojan kurkkuun, ja vaikka äiti kuinka yritti poistaa palasta lyömällä iskuja pojan selkään, pala ei ottanut irrotakseen. Ambulanssi kiidätti pojan sairaalaan, jossa hänen hengityksensä saatiin jotenkuten kulkemaan. Röntgenkuvaukset paljastivat kuitenkin karun totuuden.

Palikan malli ja nopea toiminta pelastivat pojan hengen

Ruoansulatuskanavan sijaan palikka oli kulkeutunut pojan henkitorveen ja tukkinut hänen oikean keuhkonsa.

– Röntgenkuvauksesta ei ehtinyt kulua tuntiakaan, kun poika oli jo hätäleikkauksessa, jossa Lego-palikka pyrittiin poistamaan. Järkytys on vähättelyä sille, mitä koimme, Halls kirjoitti.

Lääkäreiden mukaan ilmaa pääsi kulkeutumaan keuhkoihin palikassa olevasta pienestä reiästä, mutta ei kuitenkaan päässyt sieltä ulos. Tästä johtuen pojalle annettiin steroideja, joilla keuhkojen ja kurkun turvotusta pyrittiin lievittämään.  

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Mielestäni kaikissa palikoissa pitäisi olla tämä pieni reikä. Se, sekä sairaalahenkilökunnan nopea toiminta pelastivat eilen poikani hengen.

– Me menimme helvettiin ja sieltä takaisin.

Hall kertoi jakaneensa tarinan siksi, että vanhemmat kiinnittäisivät enemmän huomiota lastensa leikkeihin. Yhdellä pienellä päätöksellä voi olla kohtalokkaat seuraukset. Ei hän itsekään olisi uskonut, että palikka voisi päätyi 8-vuotiaan pojan kurkkuun. 

Lähde: NetMums 

***

0:39

0:30


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja