Poika soitti hätänumeroon kotiläksyjen vuoksi – hätänumeropäivystäjän toimintaa ylistetään

Pitkän matematiikan opiskelu lisääntynyt 2:02
Yhä useampi opiskelee pitkää matematiikkaa. Miksi? Katso aiheesta video!

Amerikkalainen poliisilaitos sai viime viikolla erikoisen puhelun: nuori poika soitti, koska hän tarvitsi apua kotiläksyissä. Aiheesta uutisoi muun muassa Yahoo Lifestyle.

Sosiaalisessa mediassa on ylistetty hätänumeropäivystäjää, joka auttoi kesken työpäivänsä kotiläksyissä apua tarvitsevaa nuorta poikaa.

Poika soitti ongelmansa kanssa hätänumeroon. Indianan Lafayetten poliisiasemalla työskentelevä Antonia Bundy vastasi tähän soittoon, mutta ei sulkenut puhelinta – hän auttoi lasta läksyjen kanssa.

Poika kertoi puhelimessa, että hänellä oli ollut "todella huono päivä" ja vaikka kuinka paljon kotiläksyjä. Vaikeuksia hänellä on ollut erityisesti matematiikan tehtävien kanssa.

Poliisiasema jakoi nauhoitteen puhelusta Twitter-tilillään. Äänitteeltä voi kuulla, kuinka Bundy rauhallisesti kyselee pojalta tämän päivästä ja auttaa häntä murtolukulaskun kanssa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kun tehtävä on saatu ratkaistua, poika sanoo, että se oli hänen ainoa ongelmansa.

– Anteeksi, että soitin sinulle, mutta minä todella tarvitsin apua, poika sanoo.

"Todellinen sankari"

Lafayetten poliisaseman ylikonstaapeli Matt Gardin mukaan he saavat paljon erikoisia soittoja, mutta tämä erottui joukosta.

Poliisi ei ole onnistunut tunnistamaan poikaa, sillä hän soitti puhelimesta, jota ei pysty jäljittämään. Poliisi kuitenkin yrittää selvittää hänen henkilöllisyytensä koulun kautta varmistaakseen, että kaikki on hyvin.

Sosiaalisessa mediassa on ylistetty hätänumeropäivystäjän toimintaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Tämä saa sydämeni hymyilemään! Kiitos Antonia, sinä olet todellinen sankari, eräs twiittaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Hätänumero on kaikkien hätätilojen keskus. Tämä päivystäjä selkeästi ymmärtää, että se ei välttämättä ole hätätilanne meille, mutta se on jollekin. Mahtavaa työtä, toinen kirjoittaa.

Älä soita hätänumeroon turhaan

Twitterissä Lafayetten poliisiasema tosin muistuttaa, ettei tällaisissa asioissa pitäisi soittaa hätänumeroon. Myös Suomen Hätäkeskuslaitoksen sivuilla muistutetaan, että turhat soitot voivat viivyttää hädässä olevien avunsaantia kohtalokkain seurauksin.

Milloin soitat 112?

  • Kun kohtaat hätätilanteen tai tarvitset kiireellisesti viranomaisapua paikalle.
  • Kun tiedät tai epäilet hengen, terveyden, omaisuuden tai ympäristön ollessa uhattuna tai vaarassa
  • Esimerkiksi kun huomaat onnettomuuden tai tulipalon, meneillään olevan tai tapahtuneen rikoksen, tarpeen ambulanssille tai sosiaaliviranomiaselle.

Yhdysvalloissa on viime aikoina soitettu myös muista mielenkiintoisista syistä hätänumeroon ja poliisille. 7-vuotias poika soitti petyttyään joululahjaansa, 16-vuotias tyttö taas soitti, kun hänen isänsä vei puhelimen pois.

Lähteet: Twitter, Yahoo Lifestyle, ABC7 News

Lue myös:

    Uusimmat