Pohjois-Korea varoittaa koronaviruksen leviävän Kiinasta tulevan keltaisen pölyn mukana – ihmisiä kehotetaan pysymään sisätiloissa

2:03
Näin Pohjois-Korean valtiontelevisio tiedotti ihmisille lähestyvästä keltaisesta pölystä.

Pohjois-Korea viestittää kansalaisilleen, että Kiinasta tuleva keltainen pöly voi levittää koronavirusta maahan. Ihmisiä on käsketty pysymään sisätiloissa.

Pohjois-Korean valtiontelevisio KRT kertoi keskiviikkona, että keltaisen, hienojakoisen pölyn mukana voi levitä haitallisia aineita, kuten raskasmetalleja ja taudinaiheuttajia, kuten koronavirusta.

Pohjois-Korean virallinen puoluelehti Rodong Sinmun uutisoi torstaina, että uusi koronavirus leviää ympäri maailmaa, joten keltaiseen pölyyn ja tilanteeseen täytyy suhtautua entistä suuremmalla vakavuudella.

Keltaista pölyä tulee vuosittain Pohjois-Koreaan ja naapurimaihin. Sen on raportoitu aiheuttavan terveysongelmia, mutta ulkomaiset asiantuntijat eivät usko koronaviruksen pystyvän leviämään sen mukana, BBC kertoo.

Pölystä on syytetty Kiinaa, mutta asiantuntijoiden mukaan se ei välttämättä ole täysin yhden maan syytä.

Venäjän Pohjois-Korean lähetystö kertoi torstaina Facebookissa, että ihmisiä on kehotettu pysymään sisällä pölymyrskyn aikana. Sen arvioidaan olevan Pohjois-Korean yllä viikonlopun ajan.

Pohjois-Korea ei ole raportoinut yhtäkään koronavirustartuntaa, mikä on saanut ulkomaiset asiantuntijat epäileviksi. Pääkaupunki Pjongjangissa otettiin jo pandemian alussa käyttöön tiukat turvamääräykset ja rajavalvontaa kiristettiin entisestään.

Asiantuntijat pelkäävät, että koronaepidemia voisi olla tuhoisa sulkeutuneessa Pohjois-Koreassa.

Katso artikkelin alussa olevalta videolta, miten Pohjois-Korean valtiontelevisio uutisoi keltaisesta pölystä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja