Pohjois-Afrikan makuja keittiöön: Raikas vaihtoehto pastalle

Täysjyväcouscous on raikas korvike pastalle ja muille perinteisille lisukkeille.

Couscous on tyypillinen Pohjois-Afrikasta kotoisin oleva lisuke kasviksille ja liharuoille. Se on valmistettu höyrytetyistä ja kuivatetuista durumvehnän jyväsistä. Suutuntuma on miellyttävän ilmava verrattuna riisiin tai pastaan. Couscous sitoo hyvin yhteen ruoan muita makuja ja keventää tulisen ruoan voimakkuutta.

Couscous on vehnätuote, joten erityisen kevyt syötävä se ei ole. Täysjyväcouscousissa on kuitenkin paljon elimistölle hyödyllisiä ravintokuituja, joten se on mainio vaihtoehto pastalle. Lisäksi se maistuu hyvältä ja tuo vivahteen eksotiikkaa kotikeittiöösi.

Valmistus on supernopeaa

Valmistaminen on myös niin nopeaa, että pitkiä työpäiviä tekevä kotikokkaaja rakastuu tähän tuotteeseen. Melkein kaikki länsimaissa myytävät couscous-tuotteet on esihöyrytetty, jonka takia sitä ei tarvitse erikseen höyryttää tai keittää. Riittää, että keität vettä vaikka vedenkeittimellä, lorautat sekaan tilkan öljyä ja suolaa ja kaadat nesteen couscous-jyvien päälle. Viiden minuutin kuluttua vesi on imeytynyt jyviin ja höyryävä cous-cous on valmis syötäväksi.

Katso herkulliset couscous-reseptit:

Teksti Nita Makkonen, nita.makkonen@mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat