Pohditko, miten pukeutua pikkujouluihin? Muotibloggaajat antavat tyylivinkit naisille ja miehille!

Pähkäiletkö, mitä laittaa ylle pikkujouluihin? AVA kysyi Muotitietoinen-sarjassa esiintyviltä suosituilta muotibloggaajilta vinkit niin naisten kuin miesten juhlapukeutumiseen.

Kaappi täynnä vaatteita, mutta ei mitään päällepantavaa? Ei hätää. Muun muassa Muotitietoinen-ohjelmasta tutut muotibloggaajat tuntuvat olevan melko yhtä mieltä siitä, ettei juhliin tarvitse aina ostaa uutta asua. Tutustu muotia rakastavien bloggaajien tyylivinkkeihin ja säväytä pikkujouluissa!

Pukeutumisvinkit naisille

Naisten ei välttämättä tarvitse niinkään korostaa juhla-asua, jos meikki ja hiukset ovat kohdallaan. Tutusta pikkumustasta saa asusteilla erilaisen niin pikkujouluihin kuin uuden vuoden juhlintaan.

– Naisille ehdottomasti korkeat korot ja miehille mirri kaulaan sen kravatin sijaan, toteaa Auroran henkarit -bloggaajaAurora Pöntinen.

– Nyt on aika kimaltaa! Pikkumustan voi asustaa säihkyväksi koruilla, hiuskoristeilla tai vaikkapa paljetein kuorrutetulla kirjekuorilaukulla. Jos haluaa hemmotella itseään oikein kunnolla, voi varata ystävien kanssa ajan kampaajalle ja meikkaajalle. Kun on hyvä olo päästä varpaisiin, säkenöi bileissä ihan uudella tavalla, vakuuttaa Nelliinan vaatehuone -bloggaajaNina Tapojärvi.

Muoti mielessä -blogia pitävä Anne Melender on samaa mieltä siitä, että meikkiin ja hiuksiin kannattaa panostaa.

– Kannattaa keskittyä vähemmän mekkoon ja enemmän asusteisiin, meikkiin ja hiuksiin. Meikissä saa mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Sen sijaan, että meikkaisi juhliin samalla tavalla kuin on aina meikannut, selailisi lehtiä ja katsoisi sieltä jonkun vähän rajumman meikin, jonka yrittäisi kopioida. Silloin mekon voi pitää yksinkertaisena; esimerkiksi klassisessa pikkumustassa ei tarvitse olla mitään jännittävää, koska meikki on jännittävä, Melender kuvailee.

Vaikka pikkujoulun tunnusväri on punainen, ei kannata panostaa punaiseen vaatteissa, ellei väristä todella pidä.

– Aina kannattaa panostaa vaatteisiin, jotka kestävät aikaa. Vaatteisiin, jotka ovat laadukkaita ja joita tulee käyttämään muulloinkin kuin pikkujouluissa. Jos ei pidä punaisesta, eikä käytä väriä muulloin kuin pikkujouluna, ei kannata ostaa punaista mekkoa. Asukokonaisuuteen saa pikkujoulufiilistä esimerkiksi punaisella kynsilakalla ja huulipunalla, kertoo Thing for the Bling -blogia kirjoittava Teemu Bling.

Melender muistuttaa, ettei mekko ole ainoa ratkaisu – pikkujouluihin voi hyvin pukea kaksiosaisen asun, joka imartelee monia enemmän kuin mekko.

– Korut ja kengät ovat ne osat, mitkä maustavat asun. Ne saavat olla mielenkiintoisia, mutta asu voisi olla yksinkertaisempi kuin yleensä. Mekon vaihtoehtona voisi olla kaksiosaiset asut; vaikka jokin jännittävä, omalle kropalle hyvin leikattu musta minihame ja toppi. Monelle vartalolle kaksiosainen asu saattaa olla paremman näköinen kuin yksiosainen mekko, Melender sanoo.

Strictly Style -bloggaajaHanna Väyrynen ohjeistaa, ettei joka juhlaan tarvitse ostaa uutta asua.

– Yritän blogissanikin aina painottaa sitä, että ihan hirveästi ei aina tarvitse ostaa. Esimerkiksi pikkumusta on äärimmäisen helppo asustaa – niin pikkujouluun kuin uuteen vuoteen. Pikkujouluihin voi laittaa vaikka punaiset korkkarit tai punaisen rusetin vyötärölle ja uudeksi vuodeksi isot, kimaltelevat kaulakorut. Uutta mekkoa ei tarvitse välttämättä aina lähteä etsimään joka tilanteeseen.

Pukeutumisvinkit miehille

Miehet kaivavat usein juhlan tullen kaapista esiin saman vanhan puvun ja kauluspaidan. Mitä muuta mies voisi kokeilla, kuin vaihtaa kravatin väriä?

– Miehille sanoisin, että jos tilaisuus vaatii pukua, voi miettiä sitä, minkä tyyppisiä pukuja nyt käytetään. Tummat sävyt ovat hyvä valinta, mutta esimerkiksi housut ja pikkutakki voivat olla vaikka vähän eri kangasta. Housut voivat olla jotain ovelaa materiaalia, pieni sävyerokin tekee heti rennomman kokonaisuuden. Kapeat kravatit ja kapealinjaiset puvut ovat taas muotia, mutta jos ajattelee suomalaista miesjössikkää, joka ei ole hirveän siro, niin kovin tiukat ja kapeat puvut eivät pue, Melender sanoo.

Tyylikkäillä kengillä saa asuun kuin asuun ryhtiä.

– Kengät ovat tärkeät. Tosi monella ne ovat samat, mustat, vähän vanhahtavat kengät, jotka aina kaivetaan sen puvun kanssa kaapista. Kannattaa hankkia uudet, näyttävät, trendikkäät kengät, niin se perinteinen pukukin näyttää ihan erilaiselta, Melender vinkkaa.

– Hyviin juhlakenkiin kannattaa panostaa. Miesten juhlakenkiin saa paljon uutta ilmettä esimerkiksi kivanvärisillä sukilla. Asuun voi kokeilla myös hauskan väristä rusettia, Bling neuvoo.

Väyrynen ehdottaa kokeilemaan tavanomaisesta poikkeavan värisiä housuja.

– Pelkkä kauluspaita ja puvunhousut on ehkä vähän tylsä yhdistelmä. Mies vois pukea esimerkiksi jonkin kivan neuleen, joka sopii kivasti esimerkiksi kauluspaidan sävyn kanssa yhteen. Uskalla säväyttää, vaikkapa erivärisillä housuilla, mitä suomalaiset harvemmin käyttävät. Kokeile vaikka punaviinin värisiä housuja, Väyrynen kannustaa.

Maria Veitolan juontama MUOTITIETOINEN AVAlla maanantaisin klo 21.


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja