Pk-seutu linjasi: Koulut eivät palaa lähiopetukseen toisella asteella, yksityiset kuntosalit ja kaupunkien harrastustilat kiinni heti ensi maanantaina

2:32
Katso myös video: Näin pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi poikkeusoloista.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittaa niin sanotun pykälä 58 g:n välitöntä käyttöönottoa. Ryhmä haluaisi järeät rajoitustoimenpiteet pääkaupunkiseudulle ensi maanantaista lähtien kahdeksi viikoksi eteenpäin.

Tartuntatautilain 58 g § mahdollistaa asiakastilojen väliaikaisen sulkemisen ja koskee muun muassa yksityisiä kuntosaleja, joukkueurheilutiloja, kylpylöitä, yleisiä saunoja, tanssipaikkoja, huvi- ja teemapuistoja, lasten sisäleikkipaikkoja sekä kauppakeskusten yleisiä oleskelutiloja.

Aluehallintoviraston päätöksen mukaan 12-vuotiaiden ja sitä nuorempien lasten harrastustoiminta on mahdollista kaupunkien hallinnoimissa tiloissa.

Kaupungin kaikki muut sisätilat, kulttuuritalot, museot ja nuorisotilat pysyvät suljettuna.

Välttämätön asiointikoneiden käyttö kirjastoissa ja vähävaraisten kasvomaskijakelu jatkuu. Kaupungit ovat määritelleet välttämättömiä palveluita tarjoavat tilat, jotka pidetään rajatusti ja terveysturvallisesti auki.

Lisäksi toisen asteen opetuksen palaaminen hiihtolomien jälkeen perutaan, ja etäopetusta jatketaan ensi viikolla. Etäopetus jatkuu hallituksen määrittelemissä poikkeusoloissa 8. maaliskuuta alkaen koko maassa niissä maakunnissa, jotka ovat koronan kiihtymis- ja leviämisvaiheessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja