Mainos

Pitkän parisuhteen salaisuus löytyy lähempää kuin luulet: "Se tulisi nähdä hyvänä asiana"

Asiantuntija muistuttaa nykypäivän kiireisiä ihmisiä tylsistymisen tärkeydestä. Se voi parhaimmassa tapauksessa toimia avaimena onneen.

Toisen huomioimista ja yhdessä tekemistä on useimmissa yhteyksissä väitetty onnellisen parisuhteen salaisuudeksi. Bloggari ja kirjailija Mark Manson kuitenkin uskoo, että tylsyydellä on näitä asioita paljon suurempi merkitys paisuhteen onnistumisen kannalta. 

– Jos ajatellaan parisuhdetta, uskon, että sen tulisi olla niin tylsä kuin mahdollista. Monista tämä saattaa kuulostaa oudolta, mutta jos asiaa ajatellaan tarkemmin, siinä on järkeä, Manson selittää.

Esimerkkinä hän mainitsee onnellisen 80-vuotiaan pariskunnan, joka on pysynyt yhdessä 60 vuotta. Syy siihen, miksi he ovat pysyneet yhdessä kuusi vuosikymmentä, ei suinkaan johdu siitä, että he olisivat vuosien aikana seilailleet yksityisjahdeilla tai viettäneet hulluja lomia. Ei, vastaus löytyy paljon paljon lähempää.

– Se johtuu siitä, että heillä on ollut mahdollisuus tylsistyä yhdessä. He ovat istuneet vuodesta toiseen kotona ja jutelleet samoja tylsiä juttuja, katselleet televisiota ja elokuvia, tehneet illallista. Ja kaikki on sujunut hyvin. Siinä ei ole ollut mitään jännittävää, mitään maailmaa mullistavaa, ei suurta draamaa tai lentäviä astioita, Manson toteaa.

"Tylsyyden tulisi olla jälleen hyväksyttävää"

Mansonin mukaan tämä on asia, joka etenkin nykypäivän ihmisten tulisi ymmärtää. Miehen mukaan nykypäivänä jokainen meistä haluaa olla kiinnostava ihminen, joka elää kiinnostavaa elämää. Ongelma piilee kuitenkin siinä, että tämä tavoite on ristiriidassa sen asian kanssa, mikä tekee parisuhteesta hyvän suurimmassa osassa tapauksista.

Mansonin mukaan monesti luonteenpiirteet ja tavat, joita itse pidämme kiinnostavina ja jännittävinä, voivat näyttäytyä kumppanimme silmissä negatiivisina.  

– Jollain tavalla uskon, että meidän tulisi sisällyttää elämäämme enemmän tylsyyttä. Tylsyyden tulisi olla jälleen hyväksyttävää. Se tulisi nähdä hyvänä asiana ja uskon, että se on ehdottomasti hyvä asia parisuhteen kannalta, Manson päättää.

***

1:07

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.