Pitämässä pikkujouluja? Näin viihdytät vieraita pienessäkin tilassa

Miettiessäsi, kuinka viihdytät pikkujouluvieraita pienessä tilassa, kiinnitä ensimmäisenä huomiota siihen, että pelaat tilan vahvuuksilla.

Ajatus suuren joukon kutsumisesta omaan kotiin voi olla ahdistava. Mihin kaikki takit mahtuvat? Missä kaikki istuvat? Kuinka monta drinkkiä pitää tarjoilla ennen kuin vieraat unohtavat, kuinka pieni asuntosi oikeasti onkaan?

Ensimmäinen sääntö emännöimiseen pienessä tilassa on se, että kannattaa pelata vahvuuksillaan. Kiinteistönvälittäjäkään  ei kutsuisi ruokailutilaasi pieneksi, vaan viihtyisäksi!

Kokeile näitä vinkkejä, kun olet ottamassa emännän tai isännän roolia pienessä tilassa!

Pue pöytäkin juhlavaatteisiin

Valitse lämminsävyinen pöytäliina, vaikka säkkikangasta tai samettia, ja sytytä kynttilät. Laita pöydälle myös lukuisia pieniä vaaseja kukkineen. Himmennä valot, laita musiikkia soimaan ja laita hellalle kiehumaan hiljalleen vaikkapa omenasiideriä ja kanelitankoja. Ruokailutilan valloittaa ihana jouluinen tuoksu! Kuka enää huomakaan, minkä kokoinen tila on?

Lisää peilejä

Jos kotisi pieni koko todella ahdistaa, pari hyvin aseteltua peiliä voi tehdä ihmeitä. Laita kaksi peiliä nojaamaan vastakkaisille seinille tai ripusta yksi peili seinälle ruokailupöydän ylle taulun sijaan.

Ota käyttöön buffetti

Jos tarjoat päivällistä vieraillesi, buffetti on paras valinta pienessä tilassa. Alkupalat kahvipöydälle, ja pääruoat ja lisukkeet esimerkiksi keittiön tasolle.

Tasoilla lisää tilaa

Kakkutelineiden käyttäminen astioiden alustana näyttää esteettisesti paremmalta ja sopii hyvin ahtaisiin tiloihin. Laita haarukat ja veitset pystyyn juomalaseihin!

Lisää istumapaikkoja?

Jos ruokapöytäsi ympärille mahtuu neljä ihmistä, vaikka pitäisi mahtua 10, sinulla on pari vaihtoehtoa. Ota terassilta pöytä sisään tai lainaa naapurilta ja syökää kahden pienemmän pöydän ääressä. Laita kummankin pöydän päälle samanlaiset pöytäliinat, jotta ne näyttävät yhteneväisiltä. 

Vieraat penkille

Tyylikkäälle penkille mahtuvat vieraat istumaan helposti ja sille löytyy taatusti myöhemminkin käyttöä.

Lattialle

Voit myös jakaa vieraat kahteen ryhmään. Laita toinen ryhmä istumaan ruokailupöydän ääreen ja toinen ryhmä istumaan marokkolaiseen tyyliin kahvipöydän ääreen lattialle. Heitä toki lattialle istumatyynyjä pepun pehmikkeeksi!

Jos mikään ei toimi...

... Jätä virallinen päivällinen ruokapöydän ääressä väliin. Käytä pientä ruokapöytääsi buffettina, siirrä tuolit olohuoneeseen ja laita sinne pari pientä pöytää. Näytä vieraillesi, että olet rento emäntä, jolloin hekin voivat rentoutua!

Lähde: Trulia

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja