Pitäisikö "lasten pöytä" jo unohtaa? 5 syytä sille, miksi lasten kuuluisi syödä juhlissakin muiden seurassa

Juhlissa lapsille varataan usein oma "lasten pöytä". Leen mukaan vanhasta tavasta olisi jo aika luopua.

Joulujuhlassa, häissä tai muissa juhlissa lapsille varataan usein oma "lasten pöytä", jossa he saavat syödä ikätovereidensa seurassa. Lee Breslouer kyseenalaistaa tutun tavan Huffington Postissa: Leen mukaan lasten pitäisi syödä siellä, missä muutkin.

– Ymmärrän itse tilanteen niin, että erillinen pöytä on olemassa, jotta aikuiset saavat tauon ärsyttävistä lapsistaan. Tiedän tämän, koska olin kerran tuo ärsyttävä lapsi, vaikkakin minusta tuli vähän vähemmän ärsyttävä aikuinen, Lee kuvailee.

– Mutta vaikka kaksi pöytää on teoriassa hyvä idea, on viisi syytä sille, miksi lasten pöydistä pitäisi luopua.

Syy 1: On parempi kiinnittää huomio lapseen kuin puhelimeen

Leen mukaan moni aikuinen istuu pöydässä ja selailee puhelintaan samalla, kun lapset mekastavat kauempana.

Miehen mukaan puhelimet kannattaisikin esimerkiksi amerikkalaisen kiitospäiväjuhlan ajaksi panna piiloon, jotta perheet voisivat keskittyä toisiinsa.

Syy 2: Lasten pitäisi johtaa keskustelua pöydässä

– Mistä aikuiset tykkäävät puhua? Työstään. Tylsästä työstään ja tylsistä tarinoistaan liittyen toimiston tapoihin ja voi vitsit, eikö elämässä ole muutakin kuin se. Lapset ovat tutkimusmatkailijoita. Kaikki on heille uutta, Lee sanoo.

Leen mukaan hän puhuisi mieluummin lapsen kanssa kuolleesta etanasta kuin kuuntelisi "Greg-enon" työongelmia.

Syy 3: Lapsi varmistaa, ettei riitely pilaa iltaa

Vaikka aikuiset nauttivat syömisestä keskenään, keskustelu saattaa pian lipsahtaa väärille reiteille, kun puheeksi tulevat ajankohtaiset uutisasiat ja näkemykset.

– On mahdotonta pitää yllä vakavaa keskustelua opiaattiepidemiasta, kun lapset huutavat, etteivät saaneet tarpeeksi kastiketta. Ja illasta tulee sen takia parempi.

Syy 4: Lasten pöytä on hankala asia lapsettomille

Leellä ei ole lapsia, mutta hän on aina saanut istua aikuisten seurassa. Sen sijaan miehen kolmekymppinen ystävä usutettiin nuorempien sukulaisten pöytään.

– Se vaikutti oudolta rangaistukselta, joka annettiin, koska hän ei ole lisääntynyt tai naimisissa, Lee sanoo.

– Tämä ei ole tavatonta. Jos et tuo vierasta mukanasi aterialle, tai sinulla ei ole lapsia, joudut usein istumaan lasten kanssa.

Syy 5: Kuolema voi yllättää, joten nauti, kun voit

– Et muuten varmasti odottanut, että kepeä mielipidekirjoitus lasten pöydästä kääntyisi kuoleman mietiskelemiseksi, eikö? Mutta juuri siitä meidän täytyy puhua, koska se on elämän osa, jota ei voi välttää, Lee sanoo.

Pyhät seuraavat usein toisiaan melko samanlaisina, ja moni odottaakin, että ensi vuoden aterialla asiat ovat samalla tolalla. Vuoden aikana ihmiset kuitenkin vanhenevat vuoden, ja toisinaan he myös kuolevat.

Hän kehottaakin nuoria ja vanhoja kerääntymään saman pöydän ääreen herkuttelemaan ja arvostamaan toisiaan.

Lue myös:

    Uusimmat