Isä kyllästyi lapsia tuomitseviin aikuisiin ravintoloissa: "Miksi sinä olet täällä kello 17.15?"

3:29

Isän mukaan ravintolaan uskaltautuneet vanhemmat haluavat vain, että joku muu kokkaa heille ja siivoaa lapsen tekemät sotkut. Hän sen sijaan ei ymmärrä, miksi joku lapseton tulisi ravintolaan jo alkuillasta tuomitsemaan lapsiperheiden toimintaa.

Video: Päiväkotilapset maistoivat ravintolaruokaa – mikä oli mielipide?

Aiemmin myös Kevin Alexander tuomitsi vanhempia, jotka tuovat lapsensa "riehumaan" ravintolaan. Nyt hän on yksi noista vanhemmista.

Kun isä on ravintolassa perheineen, hän kertoo tiedostavansa muiden tuomitsevat katseet, kun lapsi haluaa syödä karkkia ja katsoa piirrettyjä pöydässä.

– Tiedän, miksi olemme täällä – koska vaimoni ja minä emme halua mitään niin paljon kuin maistaa hiukkasen vapautta ja sitä avokadoleipää, josta kerran nautimme, Kevin kuvailee perheen iltaa Thrillist-sivustolla.

Miehen mukaan ravintolaan uskaltautuneet vanhemmat haluavat vain, että joku muu kokkaa heille ja siivoaa lapsen tekemät sotkut, jotta vanhemmat voivat tunnin tunnin kuluttua "antaa järkyttävän määrän tippiä ja jatkaa matkaa kohti sitä mahtavuutta, jota lasten nukkumaanmenoajaksi kutsutaan". 

– Siksi me tulimme ravintolaan vartin yli viisi ja tilasimme heti cocktailit ja ruoat hämmentyneeltä tarjoilijaltamme. Mutta anna, kun kysyn sinulta: miksi sinä olet täällä kello 17.15?

Miksi lapseton menee ravintolaan aikaisin?

Kevin ihmettelee, miksi kukaan lapseton tulisi ravintolaan aikaisin, jos lapset eivät sitä vaadi. Jos hän itse olisi lapseton, hän esimerkiksi kävelisi meren rannalla tai menisi kuntosalille huhkimaan.

– Mutta arvatkaa, mitä en tekisi? Menisi johonkin hiton ravintolaan!

Isä anookin 21-40-vuotiaita lapsettomia ja lapsensa jo kasvattaneita vanhempia pysymään kotona.

– Pyydän teiltä vain, että antaisitte meille aikaikkunan viiden ja sanotaanko puoli seitsemän välillä. Teidän ei tarvitse olla ravintolassa näin aikaisin, Alexander sanoo.

Hän kuitenkin ymmärtää myös ihmisiä, joita lapset ravintolassa ärsyttävät.

– Muistan, millaista oli olla lapseton ja nähdä lapsia viereisessä pöydässä imemässä ketsuppia neniinsä samalla, kun he nuolevat kenkiensä pohjia ja tuijottavat outoja australialaispiirrettyjä vanhempiensa puhelimista. Ja muistan tuominneeni heitä niin rankasti kuin vain on inhimillisesti mahdollista. Ajattelin, että nämä ovat huonoja vanhempia. Mikseivät he hanki lastenvahtia, kysyin deitiltäni.

"Se, että menee lasten kanssa syömään, ei ole asia, jonka vain päätät suorittaa loppuun..."

Sitten kaikki muuttui: mies itse sai lapsia.

– Vanhemmilla on tietty määrä inhimillisiä tarpeita lähteä pesästä, poistua talosta, tehdä jotain, mitä tahansa, joka saisi olon tuntumaan siltä, ettet ole vain joku, jonka koko elämän pyörii taaperon ennustamattomien mielihalujen ympärillä, isä sanoo.

Luotettavan lastenvahdin saaminen on kuitenkin vaikeaa. Siksi vanhemmat toisinaan yrittävät lähteä lastensa kanssa ravintolaan ihan itse.

– Sana "yrittävät" on aina mukana. Koska se, että menee lasten kanssa syömään, ei ole asia, jonka vain päätät suorittaa loppuun. Yrität sitä. Se ei ehkä onnistu. Sinun pitää ehkä lähteä, kun lapsi paskoo päälleen tai saa baseball-managerin raivokohtausta muistuttavan uhmakohtauksen, Kevin kuvailee.

"Kiltti, vietä tunti ennen illallista baarissa..."

Vaikka ilta voi päättyä taaperon raivoon, se voi myös olla ihana kokemus. Jotta ravintolakäynti voisi joskus onnistua, sen täytyy kuitenkin toisinaan saada epäonnistua, isä muistuttaa.

Siksi hän haluaisi muistuttaa lapsettomia siitä, että näillä on vaihtoehtoja.

– Voit odottaa. Tai voit jopa olla avoimen ärtynyt, jos olen levittänyt tavarani reviirillesi puoli seitsemän jälkeen. Mutta, kaikkien näiden varoitusten jälkeen, jos päätät silti mennä (ravintolaan) aikaisin parhaaseen lasten illallisaikaan, solmit kanssamme sosiaalisen sopimuksen, isä sanoo.

– Joten ehkä ensi kerralla, kun kello tulee puoli kuusi ja olet katsonut kaikki Terriers-sarjan jaksot ja haluaisit jotain ruokaa, ajattele mennyttä ja tulevaa elämääsi ja sitä, mitä haluat elämältäsi, ja sitten, kiltti, toivon sinulta kaiken hyvä nimeen, vietä tunti ennen illallista baarissa.

Lähde: Thrillist 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja