Yhdysvaltalaisen TV-kasvon tytär kuoli huumeisiin – jakoi riipaisevan tarinansa: Viimeiset sanani hänelle olivat "rakastan sinua'"

Vaarallisen muuntohuumeen käyttö räjähtämässä käsiin Washington DC:ssä 1:27

Yhdysvaltalaisen televisiotoimittajan tytär kuoli yliannostukseen toukokuussa. Äiti on päättänyt kertoa traagisesta tarinasta varoittaakseen muita.

Video: Vaarallisen K2-muuntohuumeen käyttö on räjähtänyt käsiin Washington DC:ssä Yhdysvalloissa.

Uutisankkuri Angela Kennecke raportoi CBS Newsin mukaan Yhdysvaltoja riivaavasta opiaattikriisistä vuosien ajan.

Aihe tuli kuitenkin riipaisevan lähelle, kun Kennecken oma tytär, 21-vuotias Emily menehtyi yliannostukseen fentanyylilla jatketulla heroiinilla.

Kennecke menetti tyttärensä toukokuussa ja palasi syyskuun alussa töihin. Tuolloin hän päätti, että kertoo tapahtumista avoimesti julkisuuteen.

Kauhea puhelu tuli shokkina

Peoplen mukaan samana päivänä, jona Emily kuoli, Angela Kennecke haastatteli naisia, joiden lapset olivat kuolleet opioidiyliannostuksiin.

– Sain hänen isältään epätoivoiseltaan puhelun. Hän sanoi uskovansa, että Emilyllä on yliannostus. En voi edes kuvailla, miltä tuntui kuulla nuo sanat, Kennecke kommentoi.

Yhdysvalloissa on kärsitty viime vuosina laajasta ja rajusta opioidikriisistä.

Opioidihuumeiden, kuten fentanyylin käyttö on maassa yhä yleisempää, ja asiantuntijoiden mukaan yli puoli miljoonaa amerikkalaista kuolee seuraavan kymmenen vuoden aikana opioidien uhreina.

"Hänen olemuksensa oli alkanut muuttua"

Kennecke oli tietoinen tyttärensä huumeongelmasta, ja Emily kuoli vain kolme päivää ennen päivää, jona hänen oli määrä päästä hoitoon.

– Hänen olemuksensa oli alkanut muuttua. Hänestä oli tullut laihempi ja hänen silmänsä olivat painuneet syvemmälle, ja aina kuin näin hänet, hän vaikutti olevan jonkin aineen vaikutuksen alaisena, Kennecke kertoi KELOlle.

Omien sanojensa mukaan Kennecke oli kuitenkin onnekas, sillä äidin ja tyttären viimeinen kohtaaminen loppui onnellisesti.

– Näin hänet viimeistä kertaa elossa äitienpäivänä. Viimeiset sanani hänelle olivat "rakastan sinua", ja hänen viimeiset sanansa minulle olivat "rakastan sinua", Kennecke kuvaili.

Äiti haluaa poistaa huumeongelmien stigmaa

Kennecken mukaan hänen suremiskeinonsa on nyt tarinan jakaminen.

Ennen kaikkea hän haluaa poistaa huumeongelmiin liittyvää stigmaa, jotta addiktit voivat tulevaisuudessa hakea helpommin apua ongelmiinsa.

Hän haluaa myös auttaa vanhempia, jotka epäilevät lastensa olevan huumeaddikteja.

– Jos epäilet jotain, luota vaistoosi vanhempana. Jos lapsesi suuttuu sinulle, ketä kiinnostaa? Saatat olla väärässä, mutta ainakaan lapsesi ei kuole. Saatat pelastaa hänen henkensä, Kennecke sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat