Pitääkö naisen pukeutua ikänsä mukaan? Tyyliasiantuntija vastaa

Minihame päälle ja menoksi! Vai pitäisikö minihame unohtaa kun ikää tulee lisää? Tyyliasiantuntija käskee katsomaan vain peiliin, ei ajokorttiin.

Sanonnan mukaan naisen tulisi pukeutua ikänsä mukaan. Koska naisten tulisi siis unohtaa minihameet, paljastavat topit, korkeat korot ja eläinkuosit. Vai pitäisikö ollenkaan?

Tyyliasiantuntija ja stylisti Outi Broux ei usko vaaterajoitteisiin iän mukaan. Pukeutuminen tietyllä tavalla ei ole hänen mielestään kiinni iästä vaan siitä, miten vaatetta kantaa.

– Nykyään ei ole onneksi pakotteita, että minkä ikäisenä ei voisi pukea jotain päällensä. Olemme valtavan oikeutettuja, että voimme ilmaista itseämme ikään katsomatta. 50-vuotias voi pukeutua risoihin farkkuihin jos ne sopivat persoonaan.

Jos vartalo sallii lyhyet hameet tai tiukat mekot, niin ikä ei sitä estä.

– Tulisi katsoa kokovartalopeiliin, ei ikään. Jos sääret ovat kunnossa 82-vuotiaana, niin miksei voisi pukea lyhyttä hametta.

Tunneälyä ja tervettä järkeä

Ota siis oma vartalotyyppi huomioon kun mietit mitä voit laittaa päälle ja mitä et. Broux peräänkuuluttaakin tervettä järkeä, ikään katsomatta.

– Jos reidet ovat paksut, minihame ei ole sopiva, tai jos vyötäröllä on ylimääräisiä kiloja, ei vartalonmyötäinen mekko ole ehkä se paras valinta.

Ikiklassinen leopardikuosi pukee Brouxin mukaan kaikkia, ikään ja kokoon katsomatta. Eikä se koskaan mene pois muodista.

Pukeutuminen on myös tunneälykysymys ja sitä Broux toivoo jokaiselle. Oma persoona tulee aina ottaa pukeutumisessa huomioon, mutta silloin kun tilaisuus vaatii tietynlaista pukeutumista, on Brouxin mukaan turha uida vastavirtaan.

– Täytyy ymmärtää minkä näköisenä voi mennä töihin, häihin tai hautajaisiin.

Brouxin mukaan monet naiset ajattelevat vielä, että voinko käyttää esimerkiksi nahkatakkia tai tiukkoja farkkuja tämän ikäisenä. Naiset ovat ulkoisen paineen ahdistamia.

– Naiset voisivat jo vapauttaa itsensä. Tämä on vain korvien välissä oleva asia.

Lue myös:

Cyrila Cibulka cyrila.cibulka(at)mtv.fi @CyrilaCibulka

Lue myös:

    Uusimmat