Pirteät karpaloleivokset

Herkkuleivoksissa pirteiden marjojen alla on makea, rapea kaura- tai suklaakeksipohja ja herkullinen kermarahkatäyte. Keksipohja on helpointa valmistaa valmiista pakaste Kauramuro- tai Suklaacookies-taikinasta.

  • n. 10 kpl
  • Kaurakeksipohjat:
  • 1 pkt kauramuro- tai suklaacookies-taikinaa(400 g)
  • Väliin:
  • 1-2 dl karpalo- tai puolukkahilloa
  • 5-7 dl karpaloita tai puolukoita
  • Täytteeksi ja päälle:
  • 1 tlk kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • (1 dl kookoshiutaleita)
  • 1 tlk maitorahkaa (250-500 g)

Kostutukseen:

  • n. 1 dl maitoa
  • n. 1 tl vaniljasokeria
  • Koristeeksi:
  • karpaloita tai puolukoita
  • sitruunamelissan lehtiä
  • Kaaviloi kaulimella sulaneesta taikinasta isohkoja pipareita, halkaisija voi olla n. 8 cm.
  • Kypsennä 200 asteisen uunin keskitasolla 6-8 min.
  • Jäähdytä pohjat.
  • Valmista täyte.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja halutessasi kookoshiutaleilla, lisää rahka.
  • Kokoa leivokset.
  • Kostuta keksejä hieman vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
  • Kokoa aina 2-3 päällekkäisestä keksistä leivos.
  • Levitä väleihin karpalo- tai puolukkahilloa ja marjoja sekä rahkaseosta.
  • Levitä leivosten päälle loppu rahkaseos.
  • Koristele marjoin ja tuorein yrtein.

Lue myös:

    Uusimmat