Herkkuleivoksissa pirteiden marjojen alla on makea, rapea kaura- tai suklaakeksipohja ja herkullinen kermarahkatäyte. Keksipohja on helpointa valmistaa valmiista pakaste Kauramuro- tai Suklaacookies-taikinasta.
- n. 10 kpl
- Kaurakeksipohjat:
- 1 pkt kauramuro- tai suklaacookies-taikinaa (400 g)
- Väliin:
- 1-2 dl karpalo- tai puolukkahilloa
- 5-7 dl karpaloita tai puolukoita
- Täytteeksi ja päälle:
- 1 tlk kuohukermaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- (1 dl kookoshiutaleita)
- 1 tlk maitorahkaa (250-500 g)
Kostutukseen:
- n. 1 dl maitoa
- n. 1 tl vaniljasokeria
- Koristeeksi:
- karpaloita tai puolukoita
- sitruunamelissan lehtiä
- Kaaviloi kaulimella sulaneesta taikinasta isohkoja pipareita, halkaisija voi olla n. 8 cm.
- Kypsennä 200 asteisen uunin keskitasolla 6-8 min.
- Jäähdytä pohjat.
- Valmista täyte.
- Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja halutessasi kookoshiutaleilla, lisää rahka.
- Kokoa leivokset.
- Kostuta keksejä hieman vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
- Kokoa aina 2-3 päällekkäisestä keksistä leivos.
- Levitä väleihin karpalo- tai puolukkahilloa ja marjoja sekä rahkaseosta.
- Levitä leivosten päälle loppu rahkaseos.
- Koristele marjoin ja tuorein yrtein.