Pirteänä aamutreeniin – näillä vinkeillä onnistut

Aamulla urheilemisesta saa usein virtaa koko päiväksi, mutta kuinka saada itsensä liikkeelle varhain?

Syksy- ja talviaamuina itsensä on erityisen vaikeaa saada heräämään, saati reippailemaan. Pimeys ja vesisade suorastaan käskevät kääntämään kylkeä. Aamutreeniä kannattaa kuitenkin edes kokeilla, koska energinen aloitus antaa virtaa koko päivälle. Nämä ohjeet helpottavat liikkeelle lähtemistä.

Pakkaa treenikassi. Jotta välttäisit kiireen, varaa kassiin tai ainakin esille jo illalla vaatteet ja varusteet joogamatosta musiikkisoittimeen.

Tee aamupala valmiiksi. Jos et aio urheilla tyhjällä vatsalla, tarkista, että aamuksi on pientä syötävää, joka on helppo nauttia ennen lähtöä.

Mene ajoissa nukkumaan. Levänneenä jaksaa treenata paremmin kuin lyhyiden yöunien jälkeen.

Valmistaudu herätykseen. Laita herätysääneksi suosikkikappaleeksi, jotta herääminen olisi mahdollisimman miellyttävää. Mikäli tapanasi on torkuttaa, vie herätyskello toiselle puolelle huonetta, jotta joudut nousemaan, ennen kuin voit hiljentää herätysäänen.

Sovi aika. Jos olet päättänyt kaverisi kanssa, että näette aamulla tiettyyn aikaan, treenistä on vaikeampi luistaa viime hetkellä.

Motivoi itseäsi. Valitse treeni, josta nautit. Suosikkiohjaajan tunti, lämmin joogasali ja hyvä musiikki saavat sinut liikkeelle todennäköisemmin kuin harjoitus, josta et innostu ollenkaan.

Palkitse itsesi. Treeni sujuu sukkelammin, kun tiedät, että kotona odottaa hyvä aamiainen. Jos menet treenin jälkeen suoraan esimerkiksi töihin, tee edellisenä iltana valmiiksi kunnon aamupala, kuten smoothie, joka on helppo ottaa mukaan.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Osittainen lähde:Health.com

Lue myös:

    Uusimmat